Главният изпълнителен директор на Fibank, г-н Никола Бакалов, връчи чек

...
Главният изпълнителен директор на Fibank, г-н Никола Бакалов, връчи чек
Коментари Харесай

За поредна година Fibank подпомогна дейността на Селскостопанската академия

Главният изпълнителен шеф на Fibank, господин Никола Бакалов, връчи чек за подаяние на ръководителя на Селскостопанската академия, проф. дн. инж. Мартин Банов. Дарението е част от дългогодишното сполучливо партньорство сред банката и Селскостопанската академия. Като социално-отговорна компания и най-голямата банка с български капитал, Първа капиталова банка застава зад идеята, подпомагаща съхранението и развиването на емблематични за страната ни сортове плодове и зеленчуци.

Инициативата е част от признатата от банката политика за стабилно развиване и задачите й за реализиране на нулев отпечатък върху околната среда. Водещ детайл в него е опазване на географското биоразнообразие, водещо до понижаване на въглеродните излъчвания и вредата върху природата от потреблението на пестициди. Партньорството сред Fibank и Селскостопанската Академия тази година бе обвързано с подмяната на всички дебитни и кредитни карти, издадени от банката, с нови, направени от изцяло рециклируем материал. В дизайните на новите пластики са преплетени изображенията на обичайни български сортове плодове и зеленчуци.

„ Изключително ми е прелестно да връча този чек на господин Банов. Надяваме се, че събраните средства ще подкрепят работата на ръководената от него институция и ще оказват помощ да съхраним българските сортове плодове и зеленчуци. През годините Fibank е заставала зад доста дела и е подкрепяла разнообразни начинания, като във всички тях водещото постоянно е било да съхраним и разпространяваме достолепията, които има нашата страна “, показа господин Никола Бакалов, Главен изпълнителен шеф (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

За всяка преиздадена или издадена нова карта в през последния месец на 2022 година, Fibank даряваше по 1 лев в интерес на Селскостопанската академия, за подкрепяне на научни разработки за опазване на напълно българските сортове плодове и зеленчуци. Каузата бе част и от благотворителния календар на Fibank за 2022 година Концепцията на календара съчета финеса, чистотата и грацията на девойките и девойките от Българската федерация по художествена гимнастика, които по ексцентричен метод театралничат с обичайни български плодове и зеленчуци, в това число и прословутата ни Роза Дамасцена (маслодайна роза).

„ Много съм признателен за положителните партньорски връзки, които изградихме дружно с Първа капиталова банка през последните години. Щастлив съм, че има институции като нея, които виждат и поддържат напъните, които аз и моите сътрудници поставяме, с цел да запазим географското биоразнообразие, с което нашата прелестна страна разполага “, съобщи ръководителят на Селскостопанската академия, проф. дн. инж. Мартин Банов.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР