Главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) Серджо Маркионе

...
Главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) Серджо Маркионе
Коментари Харесай

Край на ерата „Маркионе“: Шефът на Jeep поема Fiat

Главният изпълнителен шеф на Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) Серджо Маркионе се отдръпва поради влошено здраве и ще бъде сменен от Майк Манли, началник на марката Джип (Jeep), която е част от автомобилния тръст, заяви нощес автомобилопроизводителят, представен от международните организации.
 
66-годишният Маркионе получи съществени затруднения след интервенция на дясното рамо предишния месец.
 
Маркионе пое управлението на Фиат през 2004 година и към този момент планираше да се отдръпна следващата година, напомня Франс прес.
 
Задълженията на Маркионе като началник на първокласния автомобилопроизводител Ферари (Ferrari) ще бъдат поети от Луис Камилери, който е член на съвета на шефовете на Ферари и дълготраен шеф във Филип Морис интернешънъл (Philip Morris International), компанията, която от доста години е спонсор на тази марка спортни коли.
 
54-годишният Манли е британец и управлява Джип от 2009 година, както и производителя на пикапи и ванове Рам (Ram) от 2015 година.-->
 
В известие Фиат Крайслер осведоми " с огромно страдание, че през седмицата господин Маркионе е получил непредвидени затруднения след интервенция, които са се задълбочили доста през последните часове ".
 
" В резултат на това господин Маркионе няма да може да се върне на работа ", отбелязва компанията.
 
В настрана известие Ферари показва, че съветът на шефовете на компанията е заседавал и е научил с голямо страдание, че основният изпълнителен шеф Серджо Маркионе не може да се върне на работа.
 
Пред 14-годишното си ръководство Маркионе преобрази значително автомобилната група - първо като поправи обстановката във Фиат, по-късно като управлява сливането с американския автомобилопроизводител Крайслер (Chrysler) и отделянето на първокласната марка Ферари.
 
Решенията на съвета на шефовете би трябвало да бъдат доказани от събранията на акционерите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР