Главният изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев се срещна

...
Главният изпълнителен директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев се срещна
Коментари Харесай

Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО обсъди с кмета на Габрово развитието на електроразпределителната мрежа в общината

Главният изпълнителен шеф на ЕНЕРГО-ПРО Варна Момчил Андреев се срещна с кмета на община Габрово Таня Христова по отношение на капиталовата стратегия на компанията за развиване на електроразпределителната мрежа в общината през 2018 година Бяха съгласувани предпочитани за община Габрово планове, за които ЕНЕРГО-ПРО ще планува нужните мощности и уреди за надеждно електрозахранване.

 

През 2018 година Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, ще усили вложенията в електроразпределителната мрежа в региона с 16%. Предстои да се осъществят планове на стойност 5,1 млн. лева От тях 2 млн. лева ще бъдат вложени  на територията на община Габрово за възобновяване на 3 основни електропровода, които обезпечават електрическа сила на десетки хиляди клиенти. Предвижда се и реорганизация на сектори от въздушната мрежа, ще продължи изнасянето на табла и монтирането на нови електромери.

 

В рамките на 2017 година ЕНЕРГО-ПРО вложи 4,4 млн. лева в поддръжка и развиване на електроразпределителната мрежа в област Габрово. 40% от тях са планове, осъществени на територията на община Габрово – възобновяване на детайли от оборудването на подстанция „ Синкевица “ и основна станция „ Кантона “, които доставят електричество на част от града и околните обитаеми места в общината. Извършен бе ремонт и е построена телемеханика на основна станция „ Етъра “, с което ще се форсира откриването и отстраняването на зародили повреди. Обновени са сектори от мрежите приблизително и ниско напрежение, изнесени са 1154 електромерни табла и са инсталирани нови електромери. 

 

Вложените средства покачиха качеството на електроснабдяване на територията на община Габрово - броят на спиранията по електроразпределителната мрежа през 2017 година понижа с 12,5% по отношение на 2016 година, а продължителността на непланираните изключвания през същия интервал - с 12,4%. 

 

По време на срещата бяха разисквани и начинания на ЕНЕРГО-ПРО Варна за по-лесно и комфортно обслужване на клиентите на компанията. От 2013 година ЕНЕРГО-ПРО Варна регулярно провежда изнесени офиси в дребни обитаеми места, където жителите могат да се възползват от услугите на електроразпределителното и електроснабдителното сдружение, без да се постанова да пътуват до Центъра за обслужване на клиенти в Габрово.

 

Главният изпълнителен шеф на ЕНЕРГО-ПРО Варна изрази задоволство от положителното взаимоотношение на компанията с органите на реда в Габрово за противопоставяне на кражбите на ток. Благодарение на общите старания през последните 5 години в региона са установени 1 009 случая на нелегално ползване. 57% от тях са на територията на община Габрово. 50 от нарушителите имат по две и повече регистрирани нарушавания. През последните три години на територията на региона има 25 души, наказани за нелегално ползване на електричество, от които 6 са с условни присъди, а 19 души са осъдени с пробация.

 

Срещата на основния изпълнителен шеф с кмета на Габрово е част от поредност начинания на ЕНЕРГО-ПРО Варна за интензивно съдействие с локалната власт и сливане на напъните за осъществяване на планове в интерес на хората, живеещи в Североизточна България.

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР