Главният изпълнителен директор на Danske Bank подаде оставка вследствие на

...
Главният изпълнителен директор на Danske Bank подаде оставка вследствие на
Коментари Харесай

Шефът на Danske Bank напуска за пране на 200 млрд. евро през Естония

Главният изпълнителен шеф на Danske Bank подаде оставка в резултат на скандал за пране на пари през естонския й клон, Томас Борген се отдръпна след следствие за към 200 милиарда евро , оповестява БиБиСи.

Датската банка разяснява, че доста от тези заплащания са подозрителни , а Борген изяснява, че е ясно, че банката не е извършил отговорностите си, за което съжалява .

" Въпреки че следствието , извършено от външна адвокатска адвокатска фирма, стига до заключението, че съм се справил с моите правни отговорности , считам, че най-добре за всички е да подам оставка ", разяснява Борген

Банката съобщи, че не е в положение да дефинира какъв брой пари са препрани през нейния естонски клон сред 2007 и 2015 година Акциите в Danske паднаха с 7% в Копенхаген след оставката. Естонският орган за финансов контрол (FSA) съобщи, че в този момент преглеждат заключенията от вътрешното следствие в Danske.

" Докладът разказва съществени дефекти в организацията на Danske Bank, където рискът и контролът на риска не са в равновесие ", съобщи ръководителят на финансовия контрол Килвар Кеслър.

Органът за финансов контрол в Дания обмисля предприемане на дейности .

През 2014 година е осъществена задълбочена инспекция на естонския клон на Danske Bank. На идната година FSA е наредила на банката да в профил грешките в своята организация за надзор на риска, след което клонът в Естония към този момент не обслужва клиенти, които не са живели в страната.

Управлението на пари от Русия и някогашната Съюз на съветските социалистически републики също са обект на следствие в самата Естония.

 Отявлен критик на Кремъл беше арестуван за малко в Испания
Отявлен критик на Кремъл беше арестуван за малко в Испания

Браудър е един от най-големите задгранични вложители в Русия

Финансистът Бил Браудър, неприкрит критик на съветския президен т Владимир Путин от дълго време твърди, че естонският клон Danske е " един от главните канали за измами ".

През юли 2017 година той даде показания пред Сената в Съединени американски щати, по отношение на изказванията за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР