Главният изпълнителен директор на Boeing Дейвид Калхун загуби бонус от

...
Главният изпълнителен директор на Boeing Дейвид Калхун загуби бонус от
Коментари Харесай

Да изгубиш $7 милиона, защото си пропуснал една от годишните цели: Това е реалността за шефа на тази авиокомпания

Главният изпълнителен шеф на Boeing Дейвид Калхун загуби бонус от 7 милиона $ през 2022 година, единствено тъй като пропусна една от задачите си. Все отново той е получил завоюва 22,5 милиона $ за годината, съгласно регулаторна декларация, представена от Business Insider.

Шефът на Boeing не е взел
бонуса, тъй като не е съумя да пусне в употреба новия аероплан 777X на Boeing до края на 2023 година, разясняват от авиационния колос пред Business Insider.

Boeing акцентира, че задачите на Калхун са били сложени преди разпространяването на COVID-19 и Законът за сигурност при узаконяване на самолети, който беше признат в края на 2020 година Законът промени метода, по който Федералната авиационна администрация (FAA) сертифицира нови самолети.

Годишната заплата на Калхун остава висока - 22,5 милиона $ общо за 2022 година: това е с 6,6% повече от заплатата му миналата година, която беше 21,1 милиона $.
 Boeing ще наеме 10 000 чиновници през 2023 година на фона на ново произвеждане
Корпорацията, която ще наеме 10 000 чиновници тази година на фона на ново произвеждане

Какви са оповестените позиции?

Калхун пое поста на основен изпълнителен шеф на Boeing през януари 2020 година - два месеца преди Световната здравна организация да разгласи експлоадирането на COVID-19 за световна пандемия.

Бизнесът на Boeing беше разтресен от спада в търсенето на пътувания по време на пандемията само че в този момент се възвръща. Компанията, основана във Вирджиния, ще наеме съвсем 10 000 чиновници през 2023 г

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР