Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман каза, че европейските

...
Главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман каза, че европейските
Коментари Харесай

Audi призовава за изоставяне на петрола, но BMW се дърпа: за кога е планирана революцията

Главният изпълнителен шеф на Audi Маркус Дюсман сподели, че европейските производители на коли би трябвало да се обединят и да вземат решение: до 2040 година производството на коли с обичайни мотори с вътрешно горене би трябвало да бъде спряно.

„ Нека бъдем смели и да поемем ангажимент за цялостно унищожаване на изкопаемите горива до 2040 година. Ние би трябвало да насочим цялата си сила към акумулаторни електрически транспортни средства за самостоятелна подвижност “, сподели Маркус Дюсман в изказване пред Ройтерс.

В същото време марката Audi възнамерява да спре производството на коли с мотори с вътрешно горене още през 2033 година (тоест след 11 години). Подобни проекти има и Volkswagen, който възнамерява да премине на електричество до 2035 година, въпреки и единствено в Европа (в Китай и Съединените щати отхвърлянето на „ нефтените “ коли ще се случи малко по-късно).

В същото време не всички производители са сигурни, че е належащо да се отървем от моторите с вътрешно горене толкоз рано. Например, шефът по създаването на BMW Франк Вебер сподели в изявление за Auto Motor und Sport, че компанията не желае изцяло да изостави мотора с вътрешно горене.

„ Все още имаме потребност от съвременен мотор с вътрешно горене “, сподели Вебер. „ Ето за какво работим върху ново потомство мотори: бензинови, дизелови, шестцилиндрови, осемцилиндрови. Те ще бъдат софтуерно готови за идните стандарти за екологични излъчвания. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР