Главният инженер на двигателите Мерцедес Анди Кауъл настоява, че премахването

...
Главният инженер на двигателите Мерцедес Анди Кауъл настоява, че премахването
Коментари Харесай

Натискането на двигателите до дупка не би подобрило състезанията във Ф1


Главният инженер на моторите Мерцедес Анди Кауъл упорства, че премахването на рестриктивните мерки, които стопират водачите да натискат "до дупка ", няма да усъвършенства екшъна в надпреварите. "Не мисля, че ще има някаква разлика " съобщи той.

"Цялостното показване не би било по-различно, в сравнение с това в Абу Даби. Единственото, което ще се промени, е повишението на разноските ". В момента водачите би трябвало да са доста внимателни, с цел да не претрупват мотора по време на сезона. Някои тимове даже прибягват до по-кратки тренировки по време на петъчно-съботните сесии. Тази година обстановката ще бъде още по-сурова, защото броя позволени мотори пада от 4 на 3. Който я престъпи, рискува санкции на старта.

Според Кауъл, в случай че рестриктивните мерки отпаднат, и водачите карат на цялостна мощ по-дълго време, тогава ще има повече прегряване, по-малко изстудяване, а това неизбежно качва риска от щета в мотора. С една дума, състезателите отново ще би трябвало да щадят мотора, тъй като без ограничавания той няма да стане по-издръжлив, даже в противен случай.

Кауъл изяснява и повода за намаляването на позволения брой мотори за сезона. "Всичко се прави от финансови съображения. Има повече тимове клиенти, в сравнение с тимове производители. Ограниченията в броя улесняват нещата за нас ".

Въпреки това, той е на мнение, че три мотора на сезон е към този момент прекомерно малко.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР