Главният финансов директор на компанията Хуавей“ Мън Ванчжоу може да

...
Главният финансов директор на компанията Хуавей“ Мън Ванчжоу може да
Коментари Харесай

Финансовият директор на компанията „Хуавей“ може да спечели делото за екстрадиция в САЩ

Главният финансов шеф на компанията „ Хуавей “ Мън Ванчжоу може да завоюва делото за екстрадицията ѝ в Съединените щати поради изказването на президента Доналд Тръмп, съобщи пред БНР Чарлз Бъртън - някогашен консул по политическите и икономическите въпроси на Канада в Китай.

„ Това беше доста изненадващо за нас, защото от една страна Съединените щати желаеха нейния арест по силата на закона. Изявлението на Доналд Тръмп обаче приказва, че в действителност настояването за този арест е било по политически аргументи и е част от престрелката, която се води на фронта на интелектуалните права в границите на комерсиалната война “, сподели Бъртън.

„ Това може да се окаже в интерес на Мън, тъй като нейният юрист може да се позове на политически аргументи, с които да обори кардиналното изявление на прокурора, че тя може да е направила закононарушение “, добави той.

Тръмп съобщи преди дни, че би се намесил в тази ситуация, в случай че това ще помогне за постигането на комерсиално съглашение с Пекин.

Мън е задържана по искане на Съединени американски щати поради обвинявания за нарушение на глобите против Иран. Канадският съд я пусна под гаранция и в този момент тя чака решението дали да бъде екстрадирана във Вашингтон или да ѝ се разреши да се прибере в Пекин.

Цялото изявление с Чарлз Бъртън ще чуете в предаването „ Събота 150 “ на стратегия „ Хоризонт “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР