Главният държавен здравен инспектор, доц. Ангел Кунчев, увери, че футболните

...
Главният държавен здравен инспектор, доц. Ангел Кунчев, увери, че футболните
Коментари Харесай

Кунчев каза кога ще се отворят стадионите

Главният държавен здравен контрольор, доцент Ангел Кунчев, увери, че футболните игрища ще бъдат отворени при първа опция, стига развиването на пандемията да го разрешава.

"Подхождаме доста деликатно с ограниченията, с цел да забележим какъв ще е резултатът. За пръв път посочваме ограничения, които разпределяме във времето. Коя важи до 5 април, коя - до 12-ти, коя е до края на месеца и т.н ". Това съобщи пред "БНТ " Кунчев.

"Нека забележим какви ще са седмичните данни и какво се случва към нас. Много е рано да търсим кой знае какъв резултат. Сега желаеме да не продължи повишаването на болни. Ако се стационираме към 750-800 на 100 хиляди заболяемост из страната, ще е добре. На фона на протичащото се в Европа нещата не са толкоз неприятни ", добави доцент Кунчев.

"Нямате концепция какви имейли получих, по отношение на фитнесите и басейните, от хора, които желаят да упражняват. Стадионите ще ги отворим тогава, когато можем. Начинът на държание там и концентрацията на хора е по-различен ", приключи здравният контрольор.

.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР