Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ни попари. Броят

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ни попари. Броят
Коментари Харесай

Кунчев: Броят на заразените тепърва ще расте

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев ни попари. Броят на инфектираните с Омикрон занапред ще пораства.

Няма изненада! - разяснява рекордните данни за новите случаи през днешния ден доцент Кунчев пред Българска национална телевизия. Тази заран стана ясно, че за последното денонощие позитивните проби за ковид са съвсем 10 000. Толкова висок брой инфектирани не е имало от началото на пандемията.

Това, което се случваше преди 2-3 седмици в Западна Европа, към този момент залива източната част. Средната заболеваемост в Европа е над 2000-3000 над 100 000, занапред в идващите седмици ще продължи повишаването в броя на случаите, предвижда доцент Кунчев.

Много хора се чудят за какво в новия проект сме дали акцентиране на заеманите интензивни кревати. Първо, отчитаме другата характерност на Омикрон, който би следвало да минава по-леко и да се заемат по-малко интензивни кревати. У нас обаче огромен брой от популацията са неимунизирани. Сами виждате, че всеки ден не по-малко от 90% в интензивните отделения са неимунизирани, тъй че ние имаме един термин - горивен материал за епидемията, изясни доцент Кунчев.

Едно от най-неприятните качества на Омикрон е, че съумя отчасти да заобиколи имунитета от имунизациите, процентът падна доста 50-60-70%, в случай че обаче имаше и бустерна доза, към този момент отбраната е 70-80%, което не е по никакъв начин малко, добави доцент Кунчев.

СЗО смята, че до момента в който не се обезпечат задоволително ваксини за бедните страни, не би следвало богатите да си вършат трета-четвърта бустерна доза, сподели Кунчев, разяснявайки информацията за незадоволителна надеждност на бустерната доза ваксина. Според него е евентуално с разновидността Омикрон да се постави завършек на пандемията.

Омикрон ще привикне към нашия организъм и ще стане заболяване, с което ще се срещаме всяка година. Надяваме се, че след летния сезон той ще влезе в едно русло, в което дали ще се заразиш не е толкоз значимо.

Относно имунизациите за деца, Кунчев изясни, че е имало интерес в самото начало, процесът и в този момент върви в огромните градове. Има налични от трите ваксини, налични са във всеки един имунизационен пункт. Почти на никое място в Европа не се практикува да има избор на ваксини, акцентира доцент Кунчев.

Вероятно ще успеем да внесем и " Новавакс ", чака се утвърждението на още една ваксина, с която евентуално ще се разполага след първото тримесечие на годината.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР