Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев коментира пред БНТ ситуацията

...
Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев коментира пред БНТ ситуацията
Коментари Харесай

Анел Кунчев смрази: Идват нови варианти на коронавируса от ЮАР и Бразилия

Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев разяснява пред Българска национална телевизия обстановката с ковид.

" Има едно нездравословно фокусиране върху " здравния " темперамент на изборите. Има доста места, на които можеш да се заразиш доста по-лесно, в сравнение с изборите. На изборите гласуваш за към 10 минути, ще създадем и организация. Всички членове на секциите ще бъдат имунизирани, ще бъде наложително носенето на макси и на всички места ще има дезинфектанти ", съобщи Кунчев по отношение на изборите.

" Ние желаеме 14 милиона доза ваксини. Въпросът е какви количества могат да произведат компаниите. Няма доста ваксини в този начален интервал, само че след месец ще дойдат доста ваксини. Големият проблем ще бъде да достигнем тези 70% от популацията, които да бъдат имунизирани. За страдание не мисля, че това ще стане до края на годината. Това, което вършим е да предоставяме непрекъсната информация. Всеки, който има въпрос би трябвало да има отговор за имунизациите. Няма смисъл от система за имунизациите. Винаги е друго, някои се отхвърлят, други се местят. Няма по какъв начин да имаме точна численост. В момента знаем какъв брой хора желаят от учителите и обществените домове да се имунизират. Сега останаха още малко и от медицинските лица. Няма да стопираме никой да се имунизира. В частните обществени домове нямаме помощ. Не са обезпечили здравно лице да прави имунизациите, само че ние ще се оправим. Всеки български жител, който желае ще бъде имунизиран. За мен няма значение с коя ваксина ще бъде направена имунизацията ", добави Кунчев.

" Успяхме да овладеем вируса, само че би трябвало да задържим тези индикатори. За мен няма накъде повече да задържаме ограниченията и би трябвало да ги разхлабим. Лошото е, че идват още непознати разновидности на ковид от Англия, Бразилия, ЮАР. Те не са нов вариант. До края на януари можем да мислим за разхлабване на ограниченията. Няма обаче да стане незабавно всичко. Имаме учредения за оптимизъм, само че би трябвало да бъдeм деликатни. Продължаваме да търсим баланс ", сподели още основният държавен здравен специалист.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР