Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед

...
Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед
Коментари Харесай

Сараят на Румен Гайтански край яз. Искър ще бъде съборен

Главният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед за унищожаване на построена монолитна постройка в околност „ Авала “, бент. „ Искър ", на територията на държавнотo ловно стопанство, заяви БГНЕС. Става дума за градеж на компанията „ Био Майнинг “ АД, благосъстоятелност на предприемача Румен Гайтански-Вълка.
Скандалът с противозаконното строителство в ловния парк гръмна преди близо година след сигнал на някогашния народен представител от Демократична България Владислав Панев, който разгласява фотоси на бъдещия нов сарай. Прокуратурата разпореди инспекция на ДНСК и общината. "Съгласно направените констативни актове и инспекции градежът е изработен без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение ", оповестяват от Столичната община.
Сградата е стоманобетона, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, гради и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на градежа е построена и подпорна стена с дължина към 100 м. Теренът е възложен за ръководство на „ Югозападно държавно дружество “ и неговото териториално отделение - ловно стопанство "Искър " То има подписан контракт за взаимни действия с компанията на Гайтански "Био Майнинг ".
Съгласно заповедта на основния проектант на София противозаконният градеж би трябвало да бъде отстранен. Срокът за това е 60 дни след влизане в действие на заповедта, като притежателят е задължен да внесе в столичния регион „ Панчарево “ проект за ръководство на отпадъците и проект за сигурност и здраве. При неспазване на периода за непринудено осъществяване, противозаконният градеж ще бъде отстранен наложително.
Много е евентуално обаче нареждането на административния орган за унищожаване на градежа да бъде обжалвано в съда. Горското дружество и "Био Майнинг " настояват, че на мястото на строящото се имение е имало постройка с повърхност 1341 кв. м, която била в доста неприятно положение. По този метод се цели да се заобиколи условието за годни строителни бумаги, откакто става дума за ремонт на остаряла сграда. Тези изказвания обаче елементарно се опровергават със сателитни фотоси, на които проличава, че в действителност е имало постройка, само че тя е надалеч по-малка.
В същото време Владислав Панев от "Демократична България " разгласява документи, от които излиза наяве, че компанията "Био Майнинг " е направила разноски за ремонт на ловни бази за 3866 лв. по контракта си с ловно стопанство "Искър " до 30 септември 2020 година. Самото стопанство пък е вложило в поправки 80 хиляди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР