Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед

...
Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед
Коментари Харесай

Главният архитект на София нареди Гайтански да събори незаконната си сграда до яз. Искър

Главният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед за унищожаване на изградена монолитна сграда в околност „ Авала “, бент. „ Искър, на територията на Търговско предприятие „ Държавно ловно стопанство „ Искър “.

Съгласно направените констативни актове и проверки сградата, построена през 2020 година, е противозаконен градеж, изработен без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж.

Сградата е стоманобетонна, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, греди и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на градежа е построена и подпорна стена с дължина към 100 м.

Теренът е възложен за ръководство на „ Югозападно държавно дружество “ Директива за птиците – Териториално отделение Държавно ловно стопанство „ Искър “. Строежът е осъществен от „ Био Майнинг “ АД, свързвана с Румен Гайтански - Вълка, според контракт за взаимна активност. Възраженията на ловното стопанство и компанията строител не съставляват доказателства за правда на градежа и не са почетени.

Съгласно заповедта компанията „ Био майнинг “ АД би трябвало да отстрани противозаконния градеж в с. Долни Пасарел, околност „ Авала “, бент. „ Искър на територията на Търговско предприятие „ Държавно ловно стопанство „ Искър “.
Срокът за непринудено унищожаване на постройката е 60 дни след влизане в действие на заповедта, като притежателят е задължен да внесе в регион „ Панчарево “ на Столична община проект за ръководство на отпадъците и проект за сигурност и здраве.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР