Главният архитект на София Здравко Здравков беше разпитан в Специализирания

...
Главният архитект на София Здравко Здравков беше разпитан в Специализирания
Коментари Харесай

Разпитаха главния архитект на София по делото срещу Евгени Крусев

Главният проектант на София Здравко Здравков беше разпитан в Специализирания съд по делото против някогашния заместник-кмет Евгени Крусев поради ремонта на трамвайните линии по Графа. Крусев е упрекнат в длъжностно закононарушение.

Според прокуратурата с дейностите си той е облагодетелствал компанията реализатор " Джи Пи груп ", а нанесената вреда за Столична община е за близо 1 млн. лв..

В правосъдната зала основният проектант на София съобщи, че е трябвало настилката да бъде сменена, защото заложените в първичния вид виброизолационни подложки не биха издържали на влагата и замърсяването. Здравков съобщи, че решението за подмяната е взето след консултация с специалисти и не е било еднолично.
Архитект Здравко Здравков, основен проектант на София: Аз съм уверен, че е взето вярното техническо решение. Трамваят всички виждате, че върви тихо и качествено. Евгени е извънредно честен човек. Не заслужава това отношение. Дали има облагодетелстване, дано съдът реши.Генка Бързашка, прокурор: Експертизата потвърждава, че е налице значително изменение в в началото промени план, което е нарушаване на закона за публичните поръчки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР