Главните специалисти от административните бюра в Община Стара Загора преминаха

...
Главните специалисти от административните бюра в Община Стара Загора преминаха
Коментари Харесай

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Главните експерти от административните бюра в Община Стара Загора минаха образование за работа по Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност (ЗУЕС) свързани с определяне на нарушавания и нужни документи за сформиране на констативни протоколи за тях. Това оповестиха от общината.

„ Трябва да се работи съществено по Закона, да се знае какви документи са нужни за сформиране на констативен протокол за нарушаване и подаването му към Общината. Целта е да оказваме помощ на притежателите на независими обекти в постройка в режим на етажна благосъстоятелност. Те би трябвало да знаят, че имат права само че и отговорности, които би трябвало да съблюдават “, сподели Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора. По думите му има към 20 състава на нарушавания.

Изработени са примерни мостри на протоколи за главните нарушавания, както и таблица за нужните документи.

„ С тази мярка ще накараме и домоуправителите да се записват, тъй като единствено регистриран домоуправител може да сформира протоколи “, добави Делян Иванов.

Представителите на административните бюра получиха инструкции от експерти свързани с определяне на нарушаването и нужните документи за сформиране на протокола, който домоуправителят дава на общинската администрация. Актът за определяне на нарушаването се сформира от общинската администрация, а наказателното разпореждане се издава от кмета на общината или от оправомощено от него длъжностно лице.

Всички констативни протоколи за осъществени нарушавания по ЗУЕС ще има опция да се подават по административни бюра на територията, в която се намира постройката. Тази мярка се ползва, с цел да могат основните експерти да имат по-близък контакт с домоуправителите на тяхната територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР