Главната прокуратура на Молдова започва разследване на лотарийния бизнес в

...
Главната прокуратура на Молдова започва разследване на лотарийния бизнес в
Коментари Харесай

В Молдова разследват хазартен монопол на фирми на Божков

Главната прокуратура на Молдова стартира следствие на лотарийния бизнес в страната. То е на процедура против основаването през 2016 година на условия - лобистки законодателство и лицензи, в интерес на фирмите, свързани с Васил Божков, които са монополизирали локалния пазар.

За делото против монополизирания игрален пазар в Молдова заяви на брифинг основният прокурор на страната Александър Стояногло, оповестява Newsmaker.md.

Той уточни, че в следствието попадат служители, които са работили " в собствен веществен интерес или в полза на трети лица ". Някои от тях работели в икономическото министерство на Молдова и в Лицензионната палата.

Прокурорите ревизират " траекторията на дейностите, които са разрешили да се нанесат вреди на бюджета от съмнителни схеми на задгранични компании и монополен надзор на хазартния бизнес "

Публикацията припомня, че през 2016 година ръководещите в Молдова вземат решение да намерят частен сътрудник на Националната лотария на страната. Такъв станала австрийската компания Novomatic AG, а в областта на букмейкърството и лотариите - NGM Company, чийто основател е записаната в Дубай компания NGM SPC Limited. Тя е учредена от две български компании - National Lottery AD и New Games AD, написа молдовската медия.

Двете принадлежат на един от най-богатите хора в България Васил Божков. През февруари 2020 на Божков бяха предявени обвинявания, измежду които управление на проведена незаконна група, опит за подкупване на длъжностни лица, пране на пари и други, показва още обявата на Newsmaker.md.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР