Главната информационна система на летище София ще бъде изцяло сменена

...
Главната информационна система на летище София ще бъде изцяло сменена
Коментари Харесай

10 млн. лв. ще инвестира в ИТ трансформацията си летище София

Главната осведомителна система на летище София ще бъде напълно заменена в идващите месеци. Глобални ИТ компании, в това число български могат да заявят интерес в интервала от 18 ноември до 2 декември и да подадат предложения до 23 декември, оповестяват от аерогарата.

Системата за ръководство на летищните интервенции - AOMS е гръбнакът на цифровите процеси на летището и обгръща дейностите от регистрация за полет, ръководство на полетните изходи, салоните за посетители, самолетните стоянки, полетната информация и доста други интервенции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пасажери, самолети и багаж. Новата система ще разреши доста по-ефективно ръководство на ресурсите и ще замести огромно количество остарели ръчни процеси, които се извършват сега.

Това е следващата огромна ИТ система, за която летището афишира интернационален търг като част от проекта си за цифрова промяна на стойност над 10 млн. лева Дигитализацията на процесите, внедряване на нови системи, нов уебсайт и мобилно приложение са част от 5 звездната тактика на летището с фокус към по-добро пътническо прекарване и по-добра успеваемост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР