Главната героиня на тази история се казва Танг Киу и

...
Главната героиня на тази история се казва Танг Киу и
Коментари Харесай

Майка 27 години търсела похитената си дъщеря. Поразяваща история за самоотверженост

Главната героиня на тази история се споделя Танг Киу и това, което направила, е почтено за безпределно почитание. За да откри изчезналото си дете, тя зарязака всичко и почнала да търси щерка си в цялостен Китай, като минала общо повече от 600 000 километра.

Всичко почнало на 10 ноември 1994 година, когато 29-годишната Танг Киу се прибрала от работа и намерила единствено огромната си 10-годишна щерка у дома, най-малката липсвала.

Момичето, бършейки сълзите си, споделило на майка си, че чужд мъж е нахлул в къщата им и е взел сестра й, 5-годишната Бин, със себе си.

През идващите седмици полиция, майка, татко, родственици и другари на фамилията търсят детето. Първо в град Сянтан в провинция Хунан, където живеели, само че откакто детето не било намерено там, издирването се разширило из цялата област.

Изминал близо месец и лека-полека всички започналли да схващат, че Бин евентуално е била отведена прекомерно надалеч и откриването й е невероятно. Полицаите също единствено всигали плещи, защото бяха изчерпали всички налични запаси.

Не без щерка ми

Единственият човек, който не бил подготвен да се откаже, била майката на момичето, Танг Киу. Тя оставила грижата за огромната си щерка на брачна половинка си, качила се на мотоциклета си и тръгнака да търси детето си на странствуване, което простряло на над 600 000 километра.

През идващите 27 години тя обикаля надлъж и простор провинциите: Дзянси, Гуандун, Чунцин и Съчуан. Киу ходела по улиците, серпантина инцидентни хора, показвала им фотоси на щерка си или раздавала листовки. Приблизително един път на всеки 3 месеца тя посещавала щерка си, която доста й липсвала, само че момичето разбирало, че майка й няма да се откаже, защото тя също доста обичала и изчезналата си сестра.

Когато Танг инапускала дома си, с изключение на мотоциклета си, тя взимала със себе си единствено одеяло и малко облекла. Излишно е да споделяме, че трябвало да пести всеки юан и в действителност да гладува, оцелявайки с нищожни дажби.

За да спести пари (които й изпращали брачният партньор, брат й и роднините), тя не смеела да нощува в хотели и била принудена да спи навън даже в най-студеното и неприятно време.

В търсене на дъщерята

Първоначално Киу помислила, че щерка й е била отвлечена, с цел да бъде продадена в отдалечено планинско село, по тази причина отишла в планините на провинция Хунан. В едно село тя среща 40-годишна жена с трагична орис, която също търсела изчезналата си щерка.

Оказало се, че преди 15 години щерка й отишла на пазар с татко си и изчезнала. Съпругът упреквал себе си за всичко и скърбял толкоз доста, че се самоубил. Останала без брачен партньор и дете, дамата също от време на време пътувала из страната в търсене на щерка си.

Жените се сприятелили и известно време пътували дружно от село на село, където раздавали листовки със фотоси на децата им. Вечерта търсели безшумно място и заспивали надълбоко, притиснати тил до тил, като същински воини.

Препятствия по пътя

В дългото си пътешестване Киу трябвало нееднократно да се сблъска с измамници. Често хората казвали, че знаят къде е щерка й и за пари се сгласявали да опишат за местоположението на Бин.

Тя вярвала с цялото си сърце и давала всичко, което имала, само че всякога оставала излъгана. Въпреки всичко това дамата не изгубила религия в хората, тъй като по-често срещала почтени и почтени хора, които давали на Тан заслон и храна.

Веднъж на гарата Киу срещнала стара жена, която споделила на нещастната майка, че джебчийка е откраднала всичките й пари, а тя незабавно би трябвало да отиде при щерка си.

Танг разбирала добре по какъв начин се усеща и дала съвсем всичките си пари на дамата, с цел да може тя да си купи билет за дома. Седмица по-късно тя я срещнала на друга гара, където „ нещастницата “ още веднъж молела за пари за „ билет за щерка си “. Киу, разбирайки, че това е измамница, избухнала в сълзи и даже не й споделила нищо.

Всъщност тя се опитвала да не мисли за такива неща, тъй като дамата била водена единствено от една мисъл – безусловно да откри щерка си.

Странстване из Китай

През 2003 година брачният партньор на Киу умрял. По това време най-голямата й щерка била на 19 години и към този момент живеела настрана. След погребението на брачна половинка си Танг Киу продължава да търси щерка си.

Брат й дал мобилен телефон на Танг и от този момент й се обажда на всеки три дни, с цел да ревизира по какъв начин е, да я развесели или утеши и понякога да й даде съвет. Освен това той постоянно я молел да се върне вкъщи, само че тя непроменяемо отказвала да го направи без най-малката си щерка.

Минало време и при започване на 2020 година тя подкарала четвъртия скутер, платен й от брат й. По това време Киу била сменила своя бутонен телефон със смарт телефон с геолокация, където маркирала маршрута, по който пътувала.

По това време тя е на 55 години, а общото разстояние, което съгласно километражите е минала на четири мотоциклета, надвишава 600 000 километра, само че самата тя към момента е толкоз решителна, колкото и преди 26 години.

Развръзката

Тя в никакъв случай не се е качвала на кола, трен или аероплан. Не я привличали удобствата на града, нито я плашела негостоприемната провинция.

Удивителното е, че по време на търсенето си, Киу помогнала за намирането на четири изчезнали деца. Това я утешило, защото през годините не била съумяла да откри нито една диря от щерка си Бин.

В края на 2020 година тя претърпява злополука в Дзянси и наранява съществено крайници си. Така прекъсна търсенето й, което траяло 27 години. Жената краткотрайно не можела да върви и брат й я прибрал.

Тъй като не можела да пътува из страната, Танг почнала да търси щерка си в интернет. Доброволци се свързали с нея четири пъти, като казвали, че може да са намерили Бин, защото всички описания съответстват, само че всякога дамата била горчиво разочарована.

На 18 май 2021 година известен блогър в Китай бил въодушевен от историята на Киу и поства поредност от изявления за жена и нейното дете, които тя търси от 27 години.

Случило се чудо… Самата Бин инцидентно попадна на тази обява, разпознавайки себе си в детски фотоси. Тя живеела на към 750 километра от вкъщи на биологичната си майка.

Тя била отгледана от богата жена, която, както се оказва по-късно, не можела да има деца и по тази причина употребила услугите на ъндърграунд търговци. Тя умряла през 2017 година и, за жалост, към този момент не можела да дава отговор пред закона.

На 10 юни 2021 година Бин най-сетне се срещнала с майка си и сестра си. За първи път от 27 години всички вечеряли дружно. След като още веднъж срещнала щерка си, майката, която я търсела съвсем половината си живот, не проронила нито една сълза, тъй като, както споделя:

Всичките ми сълзи от дълго време пресъхнаха. Вероятно в никакъв случай повече няма да мога да рева. Но доста се радвам… Сигурна съм, че всеки родител ще ме разбере.

През ноември 2021 година Бин напуснала работата си в Шенжен и се преместила при майка си и сестра си в Сянтан. Сега сестрите и майката прекарват съвсем цялото време дружно, компенсирайки изгубените години.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР