Главната дирекция за вътрешна сигурност (контраразузнаване) на е осуетила държавен

...
Главната дирекция за вътрешна сигурност (контраразузнаване) на е осуетила държавен
Коментари Харесай

Във Франция са осуетили опит за държавен преврат

Главната дирекция за вътрешна сигурност (контраразузнаване) на е осуетила държавен прелом, плануван от някогашния народен представител от Демократическото придвижване (МоДем) Реми Дейе, който беше арестуван в края на октомври по съмнение за образуване на офанзиви против центрове за имунизация и неговите поддръжници, оповестява вестник Le Parisien.

Разследвайки връзките на Дайе, следователите от ръководството са разкрили, че той е основал „ терористична общественост “ с необятна мрежа от клонове в цялата страна. Състои се от доста настоящи и пенсионирани служители на реда, жандармерия и военни, някои от които в чужбина.
 Франция заплаши Англия със наказания поради риболова Франция заплаши Англия със наказания поради риболова
Франция оповести лист със наказания, които може да бъдат наложени на Лондон от 2 ноември, в случай че не бъде реализиран задоволителен прогрес в с...

Вестникът показва името на 63-годишен пенсиониран подполковник на име Кристоф М., притежател на Орден за заслуги към Франция, създател и куратор на „ военното “ крило на придвижването, което е имало строга подчиненост. Според резултатите от разбора на кореспонденцията сред участниците в заговора, следователите са разпознали минимум 36 „ капитани “, всеки от които дава отговор за своя район, съобщи организация Фокус. 

Към днешна дата по това дело са упрекнати 12 заговорници, само че редица други следствия също сочат връзките на Дайе с други придвижвания, в това число неонацисти, които са възнамерявали офанзива против масонска ложа в Елзас. През май тази година съдът повдигна обвинявания против трима арестувани по това дело.

Ексдепутатът стартира изключително дейна агитация на своите възгледи и апели за въстание във Франция в края на 2020 година, когато се укриваше от френските следователи в Малайзия заради съмнения в образуване на отвличането на 8-годишно момиченце на име Миа напролет на същата година. След като набра поддръжници, той стартира да координира саботажи, по-специално против информационни кули на новия 5G стандарт, както и интервенции за заплашване на публицисти.

През април 2021 година той изпраща на редица френски парламентаристи имейл с лозунги, че „ републиката към този момент не е преобладаваща концепция “, „ часът на отплата пристигна “ и „ свалянето на [властта] от народа е неизбежно “. В писмото той показва още, че всичко това е „ въпрос на няколко седмици “ и в случай че няма отговор от получателя, той ще се смята за „ съизвършител в закононарушенията “. Само един народен представител подаде тъжба в прокуратурата, което докара до започване на следствие.
 Малко над 60% от французите утвърждават зеления документ Малко над 60% от французите утвърждават зеления документ
62% от французите сега поддържат условието на зелен документ за достъп до публични места, заяви bTV.  През февруари о...

По това време Дайе към този момент е набрал няколкостотин поддръжници, които са били ангажирани с разпространяването на тайни теории и са взели участие в насилствени дейности по време на всеобщите митинги във Франция. „ Капитанът “ на клетка във френския столичен район Ил дьо Франс, Силвен П., да вземем за пример, попада в полицейски отчети измежду нахлуванията в постройката на телевизионния канал BFM по време на митингите на Жълтите жилетки през септември 2020 година Според проверяващите това е било „ подготовка “ преди същинското завладяване на медията в хода на хипотетичния прелом.

В решителния ден Дайе и неговите поддръжници възнамеряват да съберат в Париж войски от съидейници от цялата страна, като ги оборудват с полицейски щитове и самоделни експлозиви. Предполагало се е, че след поредност от провокации ще се стигне до потребление на оръжие от защитата. Това е трябвало да бъде повода заговорниците да се извърнат към кръвопролития.

Вторият стадий на „ Операция Лазур “, както я назовават в организацията, планува завладяването на Елисейския замък, постройките на Народното събрание, Министерство на вътрешните работи и Министерството на въоръжените сили. В същото време те се надяват да завладяват някой ефирен канал или радиостанция, с цел да водят своята агитация оттова.

Адвокатът на Дайе Жан-Кристоф Басон Ларби сподели, че неговият отдел оспорва всички обвинявания в тероризъм. „ Реми Дайе прикани единствено от Малайзия за спокойно и национално събаряне на съществуващата политическа система в границите на упражняването на свободата на изложение и съвест “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР