Главна дирекция Гранична полиция“ има от днес нов граничен полицейски

...
Главна дирекция Гранична полиция“ има от днес нов граничен полицейски
Коментари Харесай

"Балчик" е името на новия граничен патрулен кораб (снимки и видео)(обновена)



Главна дирекция „ Гранична полиция “ има от през днешния ден нов граничен полицейски транспортен съд „ Балчик “, с бордови номер 524 . Плавателният съд е издигнат в Естония и ще извършва необятен набор от задания, които са както за наблюдаване на морската ни граница, по този начин и за присъединяване в взаимни интервенции на Европейската организация за гранична и брегова защита. Това сподели в Бургас новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов. 

„ Балчик “ е първият транспортен съд, получен в последните 13 години, по план на Главна дирекция „ Гранична полиция “ към Министерство на вътрешните работи, сподели в Бургас новият вътрешен министър Калин Стоянов:


„ В щата на Групово дело „ Гранична полиция “ е причислен нов патрулен транспортен съд. Той ще се включва в наблюдението на морската ни държавна граница, в взаимни интервенции на Европейската организация за гранична и брегова защита Frontex. Това събитие значимо освен за България, само че и за цяла Европа. Отговорността на страна ни е да обезпечава сигурността на външните сухопътни и морски граници на Европейски Съюз. Тази отговорност изисква доста средства и старания, човешки запас и надеждно съоръжение, механизъм за продан на информация и съдействие. Няма страна, която да може да поеме сама тази тежка задача. Охраната на външните граници е обща идея, по тази причина благодаря на Европейската комисия за даването на безвъзмездната финансова помощ, по фонд „ Вътрешна сигурност “, сподели той.


Корабът „ Балчик “ е доставен в края на април, към този момент е осъществено образование на чиновниците на Гранична полиция за употребата и обслужване на машините и оборудването му.

Надеждната защита, контролът на външните граници на Европейския съюз, както и гарантирането на правото на свободното напредване в европейското пространство и цялостното използване на Шенгенските стандарти са провокациите в този момент, сподели кръстникът на кораба основен комисар Росица Димитрова, шеф на Групово дело „ Гранична полиция “:

„ Споделяме обща идея, гарантиране на сигурността, разбирателството и неприкосновеността на морското пространство. 
Пожелавам безаварийно корабоплаване, попътен вятър и 9 фута под кила. След всяко корабоплаване се връщайте вкъщи и бъдете славни пазители на границата на България и Европа “. 



Юри Таал, представител на естонската корабостроителница показа:

„ Този 45-метров патрулен транспортен съд, който се вкарва през днешния ден в употреба е издигнат в Baltic Workboats AS, която е една от най-модерните и новаторски корабостроителници в Североизточна Европа.

През 23-годишната ни активност са издигнати над 250 плавателни съдове – патрулни и военноморски кораби, пилотни лодки, влекачи, проучвателен кораби и фериботи.

Бързите и новаторски патрулни кораби постоянно са били нашата пристрастеност, а „ Балчик “ е бърз транспортен съд от ново потомство, съчетал в себе си най-модерните технологии.

Плавателният съд поддържа оптималната скорост от 30 възела, в същото време има доста дребен разход на гориво “, изясни той. 





Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР