Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност (ГД ЕФК) публикува на

...
Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност (ГД ЕФК) публикува на
Коментари Харесай

Близо 260 млн. лв. ще получат български фирми по Плана за възстановяване

Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " (ГД ЕФК) разгласява на уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа първите в България компании, които печелят финансиране по Плана за възстановяван и резистентност, написа.

От включените в оценката 2423 оферти за осъществяване на вложения по процедурата " Технологична рационализация " - 953 плана ще бъдат финансирани с близо 260 млн. лева

По процедурата се аплайваше сред 22.07.2022 година и 21.09.22 година, а към втория стадий на оценката минаха към 2000 компании.

Мярката беше ориентирана към четири от икономическите браншове на страната – C (Преработваща промишленост), Е (Доставяне на води; Канализационни услуги, ръководство на боклуци и възстановяване), J (Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения) и M (Професионални действия и научни изследвания). Сред компаниите, които можеха да получат финансиране, са индустриални компании за медикаменти, медицински произведения и уреди, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи. Допустими бяха още предприятия, които се занимават със събиране на боклуци или с преработване на материали, кино и телевизионни студиа, радиа, малките екрани и осведомителни организации, както и компании с архитектурна, инженерна или научноизследователска и развойна активност.

За микропредприятия общата безплатна сума може да бъде до 180 хиляди лева, за дребни предприятия е до 350 хиляди лева, а за междинни – до 700 хиляди лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР