Главен терапевт на свободна практика от Министерството на здравеопазването на

...
Главен терапевт на свободна практика от Министерството на здравеопазването на
Коментари Харесай

Лекари описаха ГРЕШКИТЕ в храненето, водещи до затлъстяване

Главен терапевт на свободна процедура от Министерството на здравеопазването на Русия, член-кореспондент на Руската академия на науките Оксана Драпкина описа, че питателните привички най-често провокират затлъстяване, заяви РИА новости.
Лекарят акцентира, че в множеството случаи проблемите с наднорменото тегло стартират в детството. Така че, за тези, които имат дете с нараснал показател на телесна маса (ИТМ) след 30-40 годишна възраст при него хипертонията и затлъстяването евентуално ще се развият. В същото време, още в юношеска възраст, наднорменото тегло усилва риска от сърдечно-съдови болести .
В същото време, както възрастните, по този начин и децата най-често имат нездравословни хранителни привички, които способстват за приемане на непотребни килограми, сподели експертът. Един от тях е дисбаланс в потока и изразходването на сила: хората ядат прекалено много, само че подценяват физическото натоварване. Според педиатърът Федор Катастонов , с цел да се реши този проблем, би трябвало да се яде тъкмо толкоз, колкото желаете, не повече. В допълнение, лекарят поучава да се сведе до най-малко броят на закуските сред главните хранения.

Не на последно място ролята, която играе рекламата на храните, принуждава хората да ядат, даже когато не усещат апетит, настояват лекарите.
“За страдание живеем в среда, която предизвиква непрекъсната алчност: цялостен ледник вкъщи, в града – на всеки ъгъл павилиони и кафетерии, където можете да хапнете бързо ”, изясни Драпкина.
Лекарите поучават “да се включи критическото мислене ” и да не се има вяра на рекламните лозунги за полезността на ястия по желание и на вериги и услуги за бързо хранене.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР