Главен комисар Росица Димитрова, директор на Главната дирекция Гранична полиция“

...
Главен комисар Росица Димитрова, директор на Главната дирекция Гранична полиция“
Коментари Харесай

Калин Стоянов: За първи път от 13 г. в щата на Гранична полиция се зачислява нов патрулен кораб

Главен комисар Росица Димитрова, шеф на Главната дирекция „ Гранична полиция “ счупи бутилката за кръщението на новия граничен транспортен съд, който беше показан през днешния ден на публична гала на Морска гара Бургас.

За събитието в Бургас дойде и новият вътрешен министър Калин Стоянов както и народни представители и съвсем целия състав на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас.

Корабът ще носи името „ Балчик “ и е доставен по подписан контракт за помощ по линия на ФРОНТЕКС за защита на външната морска граница на Европейския съюз. Договорът за доставката му е за към 30 млн. лв..

„ Личната ми и професионална биография са тясно свързани с района. Затова съм горделив, че първото ми публично събитие като министър носи толкоз позитивен заряд. За първи път от 13 години в щата на Главна дирекция „ Гранична полиция ” се зачислява нов патрулен транспортен съд. Той ще се включва, както в наблюдението на морската ни държавна граница, по този начин и в взаимни интервенции на европейската организация „ Фронтекс ”, съобщи новият вътрешен министър Калин Стоянов.

Това е първият транспортен съд, получен от 13 години насам вследствие на изпълнен от Главна дирекция „ Гранична полиция “ план „ Доставка на гранично-полицейски патрулен транспортен съд – Оборудване за ФРОНТЕКС ", финансиран по контракт за даване на безплатна финансова помощ от Индикативна годишна работна стратегия 2018 на Фонд “Вътрешна сигурност ”. В осъществяване на плана е извършена социална поръчка и е подписан контракт сред ГДГП и Baltic Workboats AS, Естония.

Граничният патрулен транспортен съд, издигнат в корабостроителницата на Baltic Workboats, е предопределен както за наблюдаване на морската държавна граница на Република България, по този начин и за присъединяване в взаимни интервенции на Европейската организация за гранична и брегова защита. В края на април 2023 година той е доставен, осъществено е образование на чиновници на Групово дело “Гранична полиция ” за употреба и обслужване на машините, механизмите, системите и оборудването му и в средата на май плавателният съд е признат и причислен в щата на Главна дирекция “Гранична полиция ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР