Гласуването на първия тур на местните избори във завърши с

...
Гласуването на първия тур на местните избори във завърши с
Коментари Харесай

Отчитат като провал първия тур на местните избори във Франция

Гласуването на първия тур на локалните избори във приключи с рекордно ниска изборна интензивност от малко над 30% от общия брой гласоподаватели, осведоми ТАСС. Тази междинна стойност се дава от телевизионния канал BFM във връзка с данни от услугата Elabe. " Нивото на изборна интензивност провокира огромна угриженост. Нашата групова работа би трябвало да бъде ориентирана към активизиране на французите за втория тур ", разгласи френският вътрешен министър Жералд Дарманен. Точните данни за изборната интензивност и резултатите от гласуването ще бъдат оповестени през днешния ден, 21-ви юни, само че институциите за публично мнение и служби към този момент обобщават предварителните резултати.

Експертите са внимателни оптимисти във връзка с възможното увеличение на изборната интензивност във втория тур на 27-ми юни, като показват вероятните аргументи за " неуспеха " в първия тур. Като евентуална причина за това се спрягат високите температури в някои райони. Мнозина може просто да не желаят да стоят на дълги опашки пред изборните секции , които непроменяемо се събират заради актуалните ограничавания, забраняващи наличието на повече от трима гласоподаватели по едно и също време.
 Местни избори в Босна и Херцеговина Местни избори в Босна и Херцеговина
В Босна и Херцеговина през днешния ден се организират локални избори, седмите подред от подписването на Дейтънското съглашение, съобщи Танюг, цитира...

Според първични данни, републиканците (29,3%) са спечелили болшинството от гласовете в цялата страна, до момента в който другата дясна партия получава 19,1% от гласовете. Левицата, представлявана от представители на Социалистическата партия, комунистите и Зелените, събра 34,3% авансово, до момента в който претендентите от партиите, принадлежащи към ръководещата коалиция (Република на март, Демократично придвижване и Закон) получиха единствено 10,9%. Като цяло, както означават медиите, предварителните данни демонстрират, че " Националната асоциация " Марин льо Пен е получила по-малко гласове, в сравнение с са предвиждали социологическите изследвания.

Изборите бяха белязани и от редица организационни изключителни обстановки, за които медиите оповестиха. Например, 40 от 481 изборни секции в Марсилия не са отворени в точния момент заради отсъствието на ръководителите . Твърдеше се също, че три часа след началото на изборите към момента са затворени към 10 изборни секции. В нито един от районите предизборната конкуренция не приключи с успеха на нито един претендент на първия тур.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР