Гласуване. Сега: ГЕРБ освободи Цветан Цветанов С 1046 гласа за,

...
Гласуване. Сега: ГЕРБ освободи Цветан Цветанов С 1046 гласа за,
Коментари Харесай

Родителите на починалата от левкемия Габи пак осъдиха МЗ за 100 000 лева; ГЕРБ освободи Цветан Цветанов

Гласуване.

" Сега ":

ГЕРБ освободи Цветан Цветанов

С 1046 гласа " за ", 10 " срещу " и 11 въздържали се Националното заседание на ГЕРБ освободи Цветан Цветанов като зам. ръководител на ГЕРБ и като член на Изпълнителната комисия. Решението влиза в действие със задна дата - 30 май, когато Цветанов подаде оставка.

" Да не я разясняваме тази тематика повече - задоволително е мъчителна. Може би за мене е най-труден ден, само че това е животът. Цветанов си остава партиен член, ще си е в първичната там партийна организация. Ключовата дума е правдивост. Можех да кажа след евроизборите: народът ни елементарни. И представяте ли си какъв брой би било занимателно да кажа: отдръпвам точката за Цветанов, той остава, няма да си дава оставка - каквото направиха в Българска социалистическа партия? Просто желая да видите разликата в партиите, тъй като нашето е отговорно решение, и едва ли всеки, който е вдигнал ръката си за освобождението на Цветанов от постовете, му е било елементарно и добре след толкоз доста години взаимна работа ", сподели ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов напомни изявлението си от предната конференция за сините и алените лампички и установи, че не е бил свестен.

Скандал.

" Дума ":

Напрежението с Белград продължава-привикват българския дипломат

Първият посланик на Белград Ивица Дачич заяви, че е извикал българския дипломат в сръбската столица на диалог във външното министерство във връзка думите, които Дачич по-рано насочи по адрес на българския министър председател Бойко Борисов. Българското външно министерство пък ще има диалог на следващия ден със сръбския дипломат по същия мотив.

Припомняме, че в събота пред държавната телевизия РТС Ивица Дачич прикани " Борисов да зачита позицията на Европейски Съюз по отношение на независимостта на Косово и да не дава уроци на новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел ". Коментарът му бе във връзка апела на Бойко Борисов Борел да пази ползите на Европейски Съюз. Според тълкуванието на Дачич " позицията на Европейски Съюз била, че Косово не е без значение ". В същото общо 23 страни на Евросъюза към този момент са признали независимостта на Косово.

" Бойко, да ти кажа едно нещо - позицията на Европейски Съюз е, че Косово не е самостоятелна страна. Ти, Бойко, би трябвало да зачиташ позицията на Европейски Съюз, а не да даваш уроци на Борел. Какво е това безсрамие, на какво наподобява. Писна ми от всичко това. А да не приказвам и за това, че единствено преди няколко месеца получи наш медал ", сподели Дачич.

Издирват се.

" 24 часа ":

Издирват Антон Арабаджиев и Ивайло Костурски за незаконната фабрика за цигари в село Труд

49-годишният пловдивчанин Антон Арабаджиев се търси поради най-модерната фабрика за незаконни цигари, разрушена у нас. Това стана ясно в неделя, когато Специализираният углавен съд остави в ареста служащите - 7 украинци и един молдовец, както и трима българи, ангажирани с цеха. Сред арестуваните е и братовчедът на Антон Арабаджиев - Александър, който съгласно данните на проверяващите е управлявал незаконната фабрика на оперативно равнище и е контактувал с клиенти за продажбата на цигари.

Съд.

" Монитор ":

Родителите на умрялата от левкемия Габи отново осъдиха Министерство на здравеопазването за 100 000 лв.

Родителите на умрялата от левкемия заради отказано финансиране за лекуване в чужбина Габриела Йорданова на 5г. от Русе - Петър и Росица, осъдиха наново Министерството на здравеопазването (МЗ) и Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) за общо 100 000 лв..

Решението на състав на административния съд в Пловдив с ръководител Мариана Михайлова отпреди дни е второ, откакто през 2016г., Върховният административен съд (ВАС) отменил първото заради нередовности в исковата молба и върнал делото за наново разглеждане в Пловдив от различен състав на същия съд.

Делото, което родителите на Габи завели против Министерство на здравеопазването и НЗОК, като приемник на Фонда за лекуване на деца, който пък отчасти е наследил активността на център " Фонд за трансплантации " е по Закона за отговорността на страната и общините и по Закона за отбрана от дискриминация. Случаят с умрялата от остра левкемия Габи е индикативен, защото поради закъснение и последвал отвод за финансиране на лекуването в чужбина, момиченцето умира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР