Гласовият помощник Alexa скоро може да стане още по-подобен на ...

Гласовият помощник Alexa скоро може да стане още по-подобен на

Amazon иска да научи Alexa да превежда устна реч в реално време

Гласовият асистент Alexa скоро може да стане още по-подобен на Гугъл Assistant. Както оповестява Yahoo Finance, Amazon желае да трансформира своя артикул в преводач, който може да работи не единствено с думи и изречения, само че и с цели фрази. Освен това, Alexa може да намерения за основаването на отговори, присъщи за локалната просвета.

Например, в случай че попитате асистента какво би трябвало да каже младоженецът на бащата на булката по време на женитба в Япония, то той ще Ви даде отговор по смисъла и тона с присъединяване на един от отговорите на въпроса „Какво би трябвало да каже на женитба в Япония ръководителя на церемонията?“. Алекса ще разбере, че в първия случай обръщението ще бъде по-формално и уважително.

Съдейки по всичко, Amazon разчита на опита на Гугъл със своите слушалки Pixel Buds, които не бяха прекомерно сполучливи. Търговският колос, както се оповестява, се пробва да научи Alexa да превежда в действително време, а функционалността ще работи в разнообразни устройства на компанията.

Да основат устройство за превод в действително време са се опитвали и други компании като Bragi, само че нито една не съумя да реализира необикновен триумф. Pixel Buds ще употребява минимум опциите на „Google Преводач“, който калифорнийския колос усъвършенства в продължение на доста години. На базата на какво обаче ще работи системата на Amazon, към момента не е ясно.

Източник: kaldata.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg