Гинка Върбанова, станала известна като купувач на ЧЕЗ, държи и

...
Гинка Върбанова, станала известна като купувач на ЧЕЗ, държи и
Коментари Харесай

Гинка държала най-големия паркинг в Пазарджик

Гинка Върбанова, станала известна като покупател на ЧЕЗ, държи и най-големия паркинг в Пазарджик, заяви Дарик. В момента  общината се пробва да приключи контракта за концесия със скандално известната бизнес дама.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е внесъл предожение за преустановяване на договорите за прилагане на два от шестте отдадени на концесия паркинги в града.

Една от компаниите на Гинка Върбакова – „ Грийн Билдинг БГ “ ЕООД, е концесионер на един от тези паркинги. „ Бивши хали “ е най-големият публичен паркинг в регионалния център, с 45 места. Отдаден е на концесия против месечен наем от 4800 лв. месечно на частното сдружение през септември предходната година.

При сключване на договора сдружението на Върбакова е поело ангажимент да направи вложения за 50 000 лв. и да разкрие четири нови работни места. Собственичката има и компания „ Риал Стейтс “, станала скандално известна през 2008 година след построяването на слънчев парк край село Априлци, поради който бе изсечена дъбова гора.

Вторият паркинг, за който се желае преустановяване на концесията, е с 12 места, а наемът му е 1200 лв.. Ползвател е една от бизнеспартньорките на Върбакова – Екатерина Марчокова-Стоянова. Справка в Търговския указател демонстрира, че тя е или е била до неотдавна в управлението на компании, чийто притежател е Върбакова или има присъединяване в тях – “Диана хънт “ ЕООД, „ Улер 2009 “ ЕООД, „ Инерком “ ЕООД, „ Инеркомгруп “ ЕООД, „ Солар грийн енерджи “ АД и други, показва Дарик.

Според текста на предлагането, прекратяването на договорите е по взаимно единодушие. И тъй като след отдаването на обектите чартърен са съкратени чиновници от общинското мероприятие „ Паркинги и защита “ в този момент възобновяване на статута на двата паркинга е невероятно, се споделя още в предлагането на Попов. Единствената опция е преобразуването на два обекта в места за краткосрочно паркиране „ Синя зона “. За „ Бившите хали “ се предлага това да стане от 1 април, а за „ Иван Вазов “ – от 18 март.

Очаква се Общинският съвет да прегледа предлагането на 28 февруари.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР