Гимназисти от МГ Акад. К- Попов ще имат съвместен урок

...
Гимназисти от МГ Акад. К- Попов ще имат съвместен урок
Коментари Харесай

Ученици представят речник по книгите на Найден Геров

Гимназисти от МГ " Акад. К- Попов " ще имат взаимен урок с Етнографския музей на 17 юни от 10:30 ч. Осмокласниците Велислав Борисов и Катерина Прончева ще показват направеният от тях картинен речник по план „ Названия за облекло от Речника на Найден Геров “, който съдържа думи и съчетания, извлечени от петте му тома.

Музейният възпитател на РЕМ – Пловдив Светлана Василева ще опише за символиката и смисъла на обичайните дрехи.

Велислав Борисов и Катерина Прончева са възпитаници от 8ж клас на МГ „ Акад. К. Попов” – гр. Пловдив. Заедно с техния преподавател по български език и литература Невена Ичевска, те осъществят разнообразни планове, с които вземат участие в работата на Ученическия институт към Българска академия на науките и работят по програмата на МОН и Българска академия на науките „ Образование с наука”.

Първият им план „ Фразеологични словосъчетания, свързани с елементи от човешкото тяло “ получи премията на УчИ Българска академия на науките за най-малки откриватели. Вторият план „ Иван Богоров и построяването на новобългарския литературен език “ е отличен с първа премия в област „ Хуманитарни и публични науки” от УчИ Българска академия на науките.

Работата на учители и възпитаници от МГ „ Акад. К. Попов “ потвърждава, че младежите са любознателни, изобретателни и с открояващо се отношение към българското културно-историческо завещание. Това би трябвало да бъде поощрявано и разпространявано. Разчитаме на медийната поддръжка, с цел да доближи техния труд до повече хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР