Гимнастичката от Узбекистан Оксана Часовитина се класира за осми път

...
Гимнастичката от Узбекистан Оксана Часовитина се класира за осми път
Коментари Харесай

Гимнастичката Оксана Часовитина се класира за осма Олимпиада

Гимнастичката от Узбекистан Оксана Часовитина се класира за осми път за Олимпийски игри, оповестява БНР. Това тя реализира на 44-годишна възраст. При мъжете шест участия на Олимпиади има легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев.
 Министър Кралев се срещна с националите по спортна гимнастика
Министър Кралев се срещна с националите по спортна гимнастика

Младият гений Дейвид Хъдълстоун ще показва България на Олимпийските игри в Токио

Часовитина дебютира на най-големия състезателен конгрес през 1992-а година в Барселона, състезавайки се за Оперативно-наблюдателно дело. Преди това тя има интернационалните изяви с екипа на Съюз на съветските социалистически републики. След това тя получи немско поданство и дълги години представляваше Германия. В последните години Оксана се състезава за родината си Узбекистан.

Оксана има златен медала от отборното съсезание в Барселона. През 2008 33-годишната Часовитина сграбчи среброто на прескок. Тя е европейска шампионка на прескок от 2008 година и има три международни трофеи - две от 1991 година и една от 2003 година.

Оксана Часовитина е единствената настояща състезателка призната в Залата на славата по гимнастика.

На Игрите в Рио де Жанейро тя се класира във финала на прескок и с оценка от 14.833 точки приключи седма. Тогава 41-годишната гимнастичка рискува, като се опита да извърши най-сложния скок на този апарат " Продунова ". При приземяването тя не съумя да се задържи на краката си и трябваше да направи кълбо напред, след което беше бурно приветствана от публиката.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР