Гигантски каменен охлюв. Резен сирене.Авокадо. Диско топка. Холандско сабо. Това

...
Гигантски каменен охлюв. Резен сирене.Авокадо. Диско топка. Холандско сабо. Това
Коментари Харесай

Охлюв, авокадо, кашпа: Airbnb инвестира 10 млн. долара в 100 странни сгради

Гигантски каменен охлюв. Резен сирене.Авокадо. Диско топка. Холандско сабо.

Това не е някаква странна игра на асоциации, а нещо още по-странно: бъдещи къщи чартърен в Airbnb.

Те са част от 100 нови плана, които неотдавна получиха дотации от по 100 хиляди $ от фондa OMG! на платформата за краткосрочни наеми. Това значи, че скоро ще имате избор от още по-широка и по-странна гама от места за отмора.

Airbnb разгласи фонда OMG! още през юни, предлагайки финансова поддръжка за смели и забавни дизайнерски оферти в подмяна на правото да ги предлага за краткосрочни престои в Airbnb в границите на една година. 


Elisa Oliverio / Airbnb

Офертата явно се оказва примамлива – компанията получава десетки хиляди поръчки.


Diego Arias, Giant Snail / Airbnb

За Airbnb инвестицията е равна на бюджет за рекламна акция от междинен размер, разяснява Fast Company.


Matthew FitzPatrick, Giant Camera / Airbnb

Съдии в състезанието са основаният в Сидни проектант Коичи Такада и Кристи Улф, хазяин в платформата, която има постройка във формата на картоф. Те селектират 100-те плана – спечелили, които варират от причудливи и странни до неуместни: кактус, кошер, саксия, камера, „ галактически транспортен съд гъба “.


Esteban A, Honeycomb / Airbnb

Един от плановете, които Airbnb финансира, е за къща, издигната от остарели автомобилни гуми. Идеята е на фамилна двойка, която има огромен имот земя в Югозападен Мичиган и отдава парцел в Airbnb.



Дизайнът включва повторното потребление на десетки остарели автомобилни гуми, струпани измежду гората, която се намира в земята на двойката. Те ще бъдат вградени във ваканционна къща на две равнища, която, да, наподобява като две великански гумени автомобилни гуми.

Двойката чака безвъзмездната помощ от 100 000 $ да покрие множеството от разноските и възнамерява да употребяват още веднъж отсечените дървета в парцела си, с цел да направя мебели.


Kimberly Sullivan, Tire House / Airbnb

Идеята за сходни къщи не е нова – хората от региона употребяват остарели гуми такива от 70-те години на предишния век, с цел да построяват екологични структури. Семейството се надява, че по този начин ще покаже на гостите си, че има способи за понижаване на човешкото влияние върху околната среда и че гумите могат да бъдат изцяло заслужен строителен материал за други планове.

Друго печелившо предложение се намира на 90 минути отвън Сантяго, Чили, на върха на рид с аспект към плантация за авокадо. Проектът, предстоящо, е за дом във формата на авокадо.

Концепцията е на Игнасио Риос, който мечтае за такава къща от години. Красивата плантация е благосъстоятелност на фамилията му от 1998 година, годината на неговото раждане и по тази причина е толкоз специфична за него.


Ignacio Rios / Airbnb

Игнасио работи с двама архитекти, с цел да почисти концепцията – узряло авокадо, разрязано на половина, предлагащо 360-градусовата панорама. Кафявото семе вътре е банята на дома.

Риос печели дотация и чака строителните действия по плана да стартират скоро, с цел да бъде приключен до август 2023 година, според съглашението за финансиране. След като къщата бъде подготвена, Риос ще предлага на гостите обиколки на фермата и покрайнините.



За него планът е повече от просто шантава постройка. Това е късмет да показа пространството, което той обича толкоз доста, и да стартира нещо, което може да е нов източник на доходи за фамилията му.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР