Гигантската панда Бей Бей заминава тази седмица от Националния зоопарк

...
Гигантската панда Бей Бей заминава тази седмица от Националния зоопарк
Коментари Харесай

Пандата Бей Бей казва сбогом на САЩ, лети за Китай

Гигантската панда Бей Бей отпътува тази седмица от Националния зоопарк Смитсониън за Китай – и пътува със жанр, заяви Си Ен Ен.

Сякаш летенето в личния му частен аероплан Boeing 777F, наименуван Panda Express, не е задоволително, виновните за уюта му ще го хранят с обичаните му лакомства по време на пътуването. А зоопаркът желае рекомендации за песни за касета, която да озвучава интериора на самолета през дългото пътешестване.

Бей Бей е роден в зоопарка през 2015 година, а съглашение с Китай планува, че всички бебета, родени в зоологическата градина, би трябвало да се реалокират в Китай на 4-годишна възраст. Той напуща този вторник и сбогуването с него е впечатляващо.

Зоологическата градина организира събития от понеделник, с цел да означи напускането му, а почитатели от цялата страна се стичат там, с цел да се сбогуват този уикенд, съобщи Си Ен Ен. А зоопаркът споделя видео на най-запомнящите се моменти от престоя на Бей Бей.

“Бей Бей е част от нашето семейство ”, сподели Стив Монфорт, шеф на зоопарка. „ Нашият екип се е грижил за него, учил се е от него и дружно с милиони ни харесваше да го гледаме по какъв начин пораства “.

FedEx е поставил великански табели на панда на самолета, единствено за возенето на Бей Бей. Той ще бъде единственият “товар ” в директния полет, написа FedEx в Туитър – без да броим 66-те кг бамбук, закуски и вода.

Дори времето за пътешестване е комфортно за него. Неговите гледачи изчакаха, до момента в който отминат горещините на лятото, с цел да може да бъде по-удобно при полета на дълги дистанции, обявиха от зоологическата градина.

Споразумението сред Националния зоопарк и Китай е част от стратегия за запазване, предопределена да избави гигантската панда, посочена като “застрашена от изгубване ” в природата от Международния съюз за запазване на природата. Сега на независимост има към 1800 от тях, заяви зоологическата градина. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР