Гигантът в електронната търговия Amazon обяви, че спира своята инициатива

...
Гигантът в електронната търговия Amazon обяви, че спира своята инициатива
Коментари Харесай

Amazon закрива благотворителната си програма AmazonSmile

Гигантът в електронната търговия Amazon разгласи, че стопира своята самодейност AmazonSmile. Програмата, която съществува от 2013 година, разрешава на клиентите да избират благотворителна организация, на която Amazon по-късно да направи подаяние на стойност 0,5% от сумата за тяхната покупка.    AmazonSmile публично ще бъде закрита в понеделник, 20 февруари.   В имейл до потребителите на AmazonSmile, който компанията разгласява и онлайн, се споделя, че повода за затварянето на благотворителната самодейност е, че тя не е се е развила до степен, до която да сътвори въздействието, на което колосът в началото се е надявал. От компанията означават, че при повече от 1 милион благотворителни организации, отговарящи на изискванията за програмата, въздействието на даренията е относително нищожно.   Някои ползватели на услугата обаче разясниха в Twitter, че даже относително дребни дарения могат да имат огромно въздействие върху дребните благотворителни организации.  
Amazon claims the Amazon Smile program didn’t have an impact. I can tell you as an animal not for profit it made a huge difference to us. That $9400 meant the world. That isn’t nothing to us. #amazonsmile#[email protected]/O67cPhQ3rV
— Crouton & Friends????️‍???? (@m_crouton) January 19, 2023 CNBC оповестява, че по време на съществуването си AmazonSmile е дарила почти 500 милиона $ на разнообразни благотворителни организации, със приблизително подаяние от към 230 $.    Amazon показва, че затварянето на AmazonSmile не значи завършек на филантропията на компанията и ще продължи да влага в други области, където може да направи значима смяна.   Компанията ще направи и еднократно подаяние на благотворителните организации в границите на AmazonSmile, „ еквивалентно на извоюваното от тях за три месеца през 2022 година посредством програмата “. Amazon също по този начин отбелязва, че благотворителните организации могат да продължат да набират пари от дарения до закриването на програмата на 20 февруари.   Затварянето на AmazonSmile идва в миг, в който компанията обезверено се пробва да понижи разноските си на фона на страховете от закъснение на стопанската система и висока инфлация. В началото на януари основният изпълнителен шеф на Amazon Анди Джаси разгласи, че компанията ще закрие повече от 18 000 работни места – съвсем два пъти повече от съкращенията, за които се говореше, че компанията възнамерява предишния ноември.   Тази седмица организация Reuters заяви, че съкращенията стартират, на първо време в Съединени американски щати, Канада и Коста Рика, базирайки се на длъжностен мейл, до който е получила достъп. Съкращенията евентуално ще обиден най-сериозно отделите за човешки запаси и търговия на дребно, показва CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР