GIGABYTE анонсира сторидж сървър, който оптимално съчетава висока производителност, капацитет

...
GIGABYTE анонсира сторидж сървър, който оптимално съчетава висока производителност, капацитет
Коментари Харесай

GIGABYTE пусна мащабируем сторидж сървър с голяма плътност

GIGABYTE анонсира сторидж сървър, който оптимално съчетава висока продуктивност, потенциал за предпазване на данни и еластичност на приложението
Моделът S451-3R0 разчита на два Intel Xeon Scalable процесори, и в него могат да се слагат 36 броя 3,5-инчови и 2 бр. 2,5-инчови SSD / HDD. Той предлага отличен баланс сред сторидж компактност и пропускателна дарба на трансфер и е изключително подобаващ за обектен сторидж, стриминг на мултимедийно наличие и „ big data “ приложения.
Два Intel Xeon Scalable процесора
GIGABYTE S451-3R0 разполага с два Intel Xeon Scalable процесора с до 28 ядра на CPU, които го вършат подобаващ за приложения, в които се изисква висока продуктивност и работа под интензивно натоварване. Всеки от CPU-цоклите поддържа най-високите условия за TDP – 205W, както и Intel Omni-Path технология на свързване, за елиминиране на латентността на връзката CPU – мрежа. Платформата поддържа 6 канала DDR4 памет с по два DIMM слота на канал. Максималният потенциал на паметта зависи от модела на процесора, като оптималната е 1,5TB на CPU.


Сторидж потенциал и мрежови благоприятни условия
В предната част на сървъра S451-3R0 могат да се разположат 24x 3,5 ” „ hot-swappable “ HDD / SSD, а в задния отсек – още 12x 3,5 ” и 2x 2.5 ” HDD / SSD, които се сменят без изключване на машината. Не е включе сторидж адаптер по дифолт, което дава на потребителите еластичност да изберат свое лично решение – те могат да изберат от най-новите сторидж адаптери на GIGABYTE (като хардуерна или софтуерна RAID карта) или да употребяват свои адаптери/ RAID карти, които да слагат с спомагателните слотове за разширение  – 4x PCIe (Gen3 x 16) слота и 1x OCP (Gen3 x16) мецанин-слот. Мрежовата част на сървъра общоприетоо разполага с два 10Gb/s SFP+ LAN врата, както и спомагателни 2x 1Gb/s LAN врата и обособен LAN порт за ръководство.


Оптимизиран за софтуерно-дефиниран сторидж
Сървърът S451-3R0 е едно ценово-ефективно сторидж решение. В сравнене с обичайните системи, които употребяват собствен личен IC хардуер и програмен продукт, с високи разноски за начална инвестиция и лимитирана мащабируемост,неговата x86 архитектура значи чудесно взаимоотношение с всички известни сторидж приложения, или с други думи – безпроблемно инсталиране и мащабиране. GIGABYTE е валидирала и основала референтни архитектури за своите артикули с разнообразни различни софтуерни платформи с отворен код като Ceph и Hadoop, с цел да бъде инсталацията още по-улеснена и още по-бърза. Изчислителната мощ на двата Intel Xeon Scalable процесора се оправя чудесно с интензивни сторидж приложения като поточно видео (за разпространение/броудкаст на мултимедийно наличие или CCTV), или като сторидж съставен елемент на една HPC система.
Гъвкаво настройване
Уникална характерност на S451-3R0 е шаси-дизайнът, който употребява дънна платка със общоприет E-ATX форм фактор. Следователно, потребителите могат да изберат алтернативно решение за дъното  (например решения основани на Intel Xeon D или на AMD EPYC), с цел да персонализират сървъра съгласно своите самостоятелни условия.
Лесна апаратура и поддръжка
Работата с  S451-3R0 е в допълнение улеснена с елементарно заменящите се охлаждащи вентилатори и „ hot-swap “ резервираните захранващи блокове, както и „ tool-less “ гнездата за дисковете, които даже не изискват принадлежности за монтаж. „ Сторидж системата S451-3R0 е високо-надеждна и лесна за поддръжка, нейното усъвършенствана хардуерна структура улеснява активността на ИТ личния състав и понижава оперативните разноски на организацията-собственик, “ разяснява Стойчо Гергинов, изпълнителен шеф на SG-Computers Engineering, дистрибутор на GIGABYTE  сървърите у нас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР