Гибралтар отказа на САЩ отново да задържи иранския танкер, който

...
Гибралтар отказа на САЩ отново да задържи иранския танкер, който
Коментари Харесай

Гибралтар отказа на САЩ отново да задържи иранския танкер

Гибралтар отхвърли на Съединени американски щати още веднъж да задържи иранския танкер , който издигна още веднъж ирански байрак преди предстоящото му тръгване от английската територия, оповестява " Ройтерс ".

Това задържане бе прекъснато предходната седмица, само че в петък федералният съд във Вашингтон издаде заповед за задържане на танкера .

Гибралтар съобщи в неделя, че не може да се съобрази с това искане , тъй като е привързан от законодателството на Европейски Съюз. " Режимът на Европейски Съюз за наказания против Иран - който е използван в Гибралтар - е доста по-тесен от използвания в Съединени американски щати ", се споделя в изказване на държавното управление.

" Централният орган на Гибралтар не може да желае предписание на Върховния съд на Гибралтар за даване на помощ за задържане , изисквана от Съединените американски щати . "

Вашингтон се пробва да задържи " Грейс 1 " с претекста , че има връзки с Иранската ислямска революционна армия , която Съединени американски щати дефинира за терористична организация . Иран отхвърля, танкерът в миналото да е пътувал за Сирия.
 Иран е подготвен да прати бойни кораби за конвой на танкера си в Гибралтар
Иран е подготвен да прати бойни кораби за конвой на танкера си в Гибралтар

А нуклеарно задвижвани кораби в Персийския залив могат да доведат до замърсяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР