Getty images Група китайски учени от Центъра за контрол и превенция

...
Getty images
Група китайски учени от Центъра за контрол и превенция
Коментари Харесай

Учени с мрачен сценарий за развитието на Covid-19 до 1 март

 Getty images Група китайски учени от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите и редица проучвателен институти, ръководени от професор Сю Дзянго, моделират развиването на пандемията на ковид през 2021 година, написа South China Morning Pos.

В най-лошия случай общият брой на хората, инфектирани с ковид в международен мащаб, ще се усили от 92 милиона на 170 милиона през идващите два месеца. В същото време професор Сю Дзянго отбелязва, че една пета от общия брой болести в света ще бъде в Съединени американски щати.

" В началото на март броят на умрелите от COVID-19 може да нарасне до пет милиона “, сподели той.

За да се приложи най-оптимистичният сюжет, е належащо всички да се придържат към разпоредбите за обществено разграничаване и носене на маски, държавните управления на страните са подхванали единствено ефикасни ограничения и е разгърната стратегия за всеобща имунизация.

Но даже в случай че всички тези условия са изпълнени, съгласно изчисленията на китайски учени, още триста хиляди души ще умрат от COVID-19 по света до началото на март тази година. Според тях главният проблем е, че вирусът SARS-CoV-2, сходно на грипа, се развива и трансформира. Това значи, че акомодацията на вируса към човешкото тяло може да докара до сезонния темперамент на болестта, което доста ще усложни битката с него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР