Германците, отчаяно желаещи да бъдат ваксинирани срещу коронавируса, стават все

...
Германците, отчаяно желаещи да бъдат ваксинирани срещу коронавируса, стават все
Коментари Харесай

Отчаяни за ваксини германци стават все по-агресивни от месеците блокада

Германците, обезверено искащи да бъдат имунизирани против ковид, стават все по-агресивни , разясняват лекари в сряда, защото разочарованието нараства след шестмесечни блокировки , макар че в този момент равнището на зараза спада, оповестява " Ройтерс ".

" Натискът върху центровете за имунизация и персоналните лекари нараства . Хората, които упорстват за имунизация, стават все по-взискателни ", съобщи Анке Рихтер-Шеер, заместник-ръководител на немската асоциация на фамилните лекари.

Тъй като Германия уголемява целта за ваксини към повече групи , за доста хора става по-неразбираемо за какво би трябвало да чакат зад другите, изяснява Рихтер-Шеер.

Хората отиват при персонални лекари и се пробват да получат ваксина, макар че не е техен ред , като настроението става по-агресивно, сподели тя.

Някои хора също изискват втората си доза по-рано , с цел да могат да отидат на отмора или да се възползват от преимущества като извършване на покупки, без да се нуждаят от тест COVID-19.
 В Германия освобождават имунизираните и изкаралите COVID-19 от вечерния час и някои ограничавания
В Германия освобождават имунизираните и изкаралите COVID-19 от вечерния час и някои ограничавания

Напълно имунизираните в Германия са 8,8 на 100 от популацията

По-възрастните пациенти, на които е назначена AstraZeneca, също желаят друга ваксина.

След муден старт Германия усилва акцията си за имунизация и в този момент даде първа доза на една трета от популацията, като към 10% са изцяло имунизирани.

Започна с имунизиране на най-възрастните си жители и последователно уголемява към по-млади групи и други предпочитани специалности като учители, публицисти и работещи в сериозна инфраструктура.

Няколко немски провинции, в това число столицата Берлин, оповестиха проекти да облекчат рестриктивните мерки за ковид през идващите дни, защото броят на новите инфекции продължава да понижава в цялата страна.

В сряда бяха обявени още 14 909 нови случая , което докара до общо 3 488 285, до момента в който броят на починалите набъбна с 268 до 85 380. Въпреки това седемдневната периодичност на 100 000 души спадна до 108 от 115 във вторник.

Правителството би трябвало да даде на жителите ясни насоки дали и къде могат да отидат на отмора до края на май , съобщи финансовият министър Олаф Шолц.

Ваканциите би трябвало да са вероятни в Германия и в някои други страни заради възходящите имунизации и спадащите инфекции, сподели той. Северната провинция Мекленбург-Предна Померания, известна измежду туристите, ще отвори своя туристически бранш от 14 юни.

Германският комитет по ваксини , прочут като STIKO, обаче попари упованията за бързо утвърждение за имунизация на деца и юноши .
 Германия стартира всеобщо потребление на имунизацията на Johnson & Johnson
Германия стартира всеобщо потребление на имунизацията на Johnson & Johnson

Johnson & Johnson ще получи същия статут като имунизацията на AstraZeneca
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР