Германското списание Spiegel съобщи, че още преди няколко месеца Министерството

...
Германското списание Spiegel съобщи, че още преди няколко месеца Министерството
Коментари Харесай

Spiegel чете списък на германските танкове Leopard, и тези за Киев

Германското списание Spiegel заяви, че още преди няколко месеца Министерството на защитата на страната е съставило лист на всички танкове Leopard от разнообразни модели, с които разполага.  В листата са маркирани и танковете, които могат да бъдат предоставени на Украйна, написа съветската редакция на BBC.

Позовавайки се на документа, получен от публицистите, изданието показва, че Бундесверът разполага с 212 функциониращи Leopard-а от разнообразни модели . В началото на лятото на 2022 година още към стотина танка са в ремонт.

Според Spiegel, който се базира на източници от немското министерство на защитата, 19 танка Leopard-2A5 , които сега се употребяват за образование на бойци, са най-подходящи за изпращане в Украйна.

От Spiegel обаче прецизират, че става дума единствено за леопардите, които се намират в Германия.  Такъв жанр танкове, които са на работа в други страни, да вземем за пример Полша, могат да бъдат изпратени в Украйна. С одобряването на доставката на Leopard за Украйна Берлин публично би дал зелена светлина на европейските си сътрудници, които от дълго време са декларирали, че желаят и са подготвени да доставят Leopard на Киев.

Вестникът пояснява
Всичко за Вашата сватба
съществуването на листата като фактор за напън върху канцлера Олаф Шолц,
който макар възходящото неспокойствие измежду съдружниците си към момента не се е съгласил да достави танкове на Украйна.

Това индиректно се удостоверява от Business Insider, който оповестява (също базирайки се на анонимни източници), че някогашният министър на защитата Кристин Ламбрехт се е противопоставила на инвентаризацията на Leopard . Източници настояват, че Ламбрехт, която подаде оставка предишния понеделник на фона на поредност от кавги и остри рецензии за неуспеха ѝ да модернизира немските въоръжени сили, е дала директна заповед да не се прави инвентаризация на танковете точно тъй като е считала, че това ще окаже непотребен напън върху Шолц.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg