Германското списание Spiegel съобщи, че още преди няколко месеца Министерството

...
Германското списание Spiegel съобщи, че още преди няколко месеца Министерството
Коментари Харесай

Spiegel чете списък на германските танкове Leopard, и тези за Киев

Германското списание Spiegel заяви, че още преди няколко месеца Министерството на защитата на страната е съставило лист на всички танкове Leopard от разнообразни модели, с които разполага.  В листата са маркирани и танковете, които могат да бъдат предоставени на Украйна, написа съветската редакция на BBC.

Позовавайки се на документа, получен от публицистите, изданието показва, че Бундесверът разполага с 212 функциониращи Leopard-а от разнообразни модели . В началото на лятото на 2022 година още към стотина танка са в ремонт.

Според Spiegel, който се базира на източници от немското министерство на защитата, 19 танка Leopard-2A5 , които сега се употребяват за образование на бойци, са най-подходящи за изпращане в Украйна.

От Spiegel обаче прецизират, че става дума единствено за леопардите, които се намират в Германия.  Такъв жанр танкове, които са на работа в други страни, да вземем за пример Полша, могат да бъдат изпратени в Украйна. С одобряването на доставката на Leopard за Украйна Берлин публично би дал зелена светлина на европейските си сътрудници, които от дълго време са декларирали, че желаят и са подготвени да доставят Leopard на Киев.

Вестникът пояснява съществуването на листата като фактор за напън върху канцлера Олаф Шолц, който макар възходящото неспокойствие измежду съдружниците си към момента не се е съгласил да достави танкове на Украйна.

Това индиректно се удостоверява от Business Insider, който оповестява (също базирайки се на анонимни източници), че някогашният министър на защитата Кристин Ламбрехт се е противопоставила на инвентаризацията на Leopard . Източници настояват, че Ламбрехт, която подаде оставка предишния понеделник на фона на поредност от кавги и остри рецензии за неуспеха ѝ да модернизира немските въоръжени сили, е дала директна заповед да не се прави инвентаризация на танковете точно тъй като е считала, че това ще окаже непотребен напън върху Шолц.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР