Германското правителство заяви днес че смята за опасна ядрената енергия

...
Германското правителство заяви днес че смята за опасна ядрената енергия
Коментари Харесай

Германия нарече ядрената енергия опасна и не приема да е част от зеленото бъдеще на ЕС

Германското държавно управление съобщи през днешния ден че счита за рискова нуклеарната сила и се разгласи срещу предложенията на Европейския съюз тя да остане част от щадящата климата енергийна политика на Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Германия ще изключи в края на годината последните си три атомни електроцентрали и ще спре последователно използването на въглища до 2030 година. В същото време прилежаща Франция се стреми да модернизира съществуващите реактори и да построи нови, с цел да посрещне потребностите си в областта на енергетиката. Берлин счита да разчита главно на природен газ, а в следствие да го размени с по-незамърсяващ природата източник на сила.

" Смятаме нуклеарната технология за рискова ", сподели пред кореспонденти в Берлин държавният представител Щефен Хебещрайт. Той означи, че въпросът какво да се прави с радиоактивните боклуци остава неуреден.

Хебещрайт сподели, че Германия " отхвърля категорично " предлагането на Еврокомисията атомната сила да е част от зеленото бъдеще на Европа и че обмисля какви стъпки да предприеме по този въпрос.

Защитници на околната среда подлагат на критика курса на Германия към използването на природен газ, който също като въглищата създава въглероден двуокис при изгарянето си, въпреки и по-малко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР