Германското правителство води разговори за финансовото стабилизиране на крупната газова

...
Германското правителство води разговори за финансовото стабилизиране на крупната газова
Коментари Харесай

Германската газова компания Uniper в опасност от фалит заради недостиг на руски газ

Германското държавно управление води диалози за финансовото стабилизиране на крупната газова компания " Юнипер " (Uniper), която е изправена пред банкрут. Компанията е най-големия задграничен клиент на съветския монополист " Газпром ".

Германското държавно управление желае да включи вероятни избавителни ограничения за енергийни компании като Uniper в своя закон за енергийна сигурност и може да се окаже, че в краен случай ще придобие дял в компанията, разясняват източници на организация Ройтерс.

Предложенията са част от битката на Германия да се оправи с растящите цени на енергоносителите и страничните резултати върху компании като Uniper.

От Uniper към този момент отхвърлят коментар по въпроса, само че означават, че сега получават от Русия към 40% от естественото количество газ.

Промените в закона за енергийната сигурност, които се разискват, биха могли също по този начин да разрешат на държавното управление бързо да наложи специфична такса, като средство за заслужено прекачване на растящите разноски за енергоносители, споделят източниците на Ройтерс.

Възможна избавителна стратегия за Uniper би могло да бъде моделирана сходно на тази за Lufthansa, посредством която авиопревозвачът беше избавен от банкрут по време на коронавирусната пандемия благодарение на финансов пакет от 9 милиарда евро. " Федералното държавно управление би трябвало да получи варианти по линия на помощта на Lufthansa ", сподели той.

Междувременно стана ясно, че крупната компания за комунални услуги Uniper към момента има достъп до кредитни линии от немската държавна банка KfW на стойност 2 милиарда евро, заяви представител на немското Министерство на стопанската система.

Кредитните линии към момента не са употребявани, което значи, че Uniper има налични ликвидни средства, които може да употребява, добави представителят.

Той уточни още, че сега Германия води диалози с Канада и Европейската комисия по отношение на създаденото от Siemens съоръжение за " Газпром ", което е в развой на поддръжка в Канада.

Наскоро съветският колос " Газпром " уточни като причина за внезапното понижаване на доставките на съветски газ по газопровода " Северен поток 1 ", не върнатата в точния момент след ремонт в Канада газова турбина Siemens, заради наложените наказания.

" Северен поток 1 " може да бъде спрян (временно) поради проблеми с турбините

Вече са намелени доставките за Германия и Италия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР