Германското правителство в сряда се договори за условията за национализация

...
Германското правителство в сряда се договори за условията за национализация
Коментари Харесай

Германия национализира вносителя на газ Uniper

Германското държавно управление в сряда се контракти за изискванията за национализация на комуналната компания Uniper, съобщи Си Ен Би Си.

След като одобри през юли да избави огромния вносител на газ с пакет от помощ за 15 милиарда, в този момент страната ще изкупи 56-процентовия дял на финландската компания Fortum за 500 милиона. евро. Така Берлин ще има към 98,5% от Uniper.

„ Откакто стабилизационният пакет за Uniper беше контрактуван през юли, обстановката на Uniper в допълнение се утежни, и то бързо и доста. По тази причина бяха контрактувани нови ограничения за разрешаване на обстановката “, разгласи Fortum в изказване в сряда сутринта.

Uniper, който е най-големият вносител на газ в Германия, е подложен на забележителен напън от понижените газови потоци от Русия, което докара до скок на цените.

По-рано този месец съветският държавен енергиен колос „ Газпром “ спря за неопределен срок газовите потоци към Европа през тръбопровода „ Северен поток-1 “ - ход, който съгласно основният изпълнителен шеф на Uniper Клаус-Дитер Маубах ще изостри проблемите на компанията.

Fortum ще деконсолидира Uniper от третото тримесечие на 2022 година, заяви компанията в сряда, до момента в който заемът на Fortum от 4 милиарда евро към Uniper ще бъде изплатен.

„ При актуалните условия на европейските енергийни пазари и като се осъзнава сериозността на обстановката в Uniper, продажбата на Uniper е вярната стъпка, която би трябвало да се предприеме освен за Uniper, само че и за Fortum “, сподели изпълнителният шеф на Fortum Маркус Раурамо.

„ Ролята на газа в Европа се промени фундаментално, откогато Русия атакува Украйна, както и вероятностите за портфейл, богат на газ. В резултат на това бизнес аргументът за интегрирана група към този момент не е доходоносен ”, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР