Германското правителство ще позволи на работници от чужбина да влязат

...
Германското правителство ще позволи на работници от чужбина да влязат
Коментари Харесай

Хаос по летищата в Германия. Как ще се реши проблемът?

Германското държавно управление ще разреши на служащи от чужбина да влязат в Германия, с цел да запълнят незабавно работни места по летищата. Това заяви министърът на труда Хубертус Хайл пред немския вестник " Билд ам зонтаг ". Според информация от източници в държавни кръгове броят на квалифицираните служащи, които ще са нужни в Германия е четирицифрен. Говори се за към 2000 души, които да бъдат наети, в това число от Турция. Те ще работят да вземем за пример в обработката на багаж по летищата.

От летищата са удовлетворени от това решение и в този момент упорстват управляващите допустимо най-бързо да ревизират надеждността на чиновниците, което от Германската асоциация на летищата споделят, че ще се случи в къс период.

По време на Ковид рецесията доста компании, които дават услуги на летищата, редуцираха част от личния състав си. Понастоящем всеки пети действен чиновник липсва, изясняват от асоциацията. Недостигът е от към 5500 души, като чиновници липсват във всички звена - от регистрацията до контрола на пасажерите и обслужването на самолетите. Това е и повода страната да прибягва до набиране на личен състав от трети страни в кратковременен проект.

Летищата дават отговор за кадровата политика

Няма доста време това да се случи обаче. В Северен Рейн-Вестфалия учебната почивка към този момент стартира - с дълги опашки на летищата в Дюселдорф и Кьолн/Бон да вземем за пример. Германският министър на превоза Фолкер Висинг счита, че хаосът по летищата е отговорност на летищните компании. Той съобщи, че федералното държавно управление не носи отговорност за кадровата политика на летищните компании и самолетните компании. Министерството на превоза дава отговор за контрола на въздушното придвижване и за координацията на полетите.

Недостиг и на кабинен екипаж

Малко преди началото на главния празничен сезон доста самолетни компании анулираха прекачванията си. Досега “Lufthansa” е отменила общо съвсем 3000 полета в своите основни летища във Франкфурт и Мюнхен, частично тъй като от ден на ден хора от екипажите се разболяват от Ковид-19. Дъщерното сдружение на самолетната компания “Eurowings” също анулира стотици полети през юли. Само на летище Берлин водачът на пазара “Easyjet” понижи програмата си за летните месеци с към 1000 полета.

“Lufthansa” не чака нормализиране на полетните интервенции преди идната година. За страдание, през лятото надали ще е допустимо да се реализира краткосрочно усъвършенстване, съобщи пред немския " Ди Велт " членът на борда на шефовете на “Lufthansa” Детлеф Кайзер. В момента единственото решение е да се понижи броят на полетите. Това обаче не е единствено немски проблем, а се отнася за целия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР