Германското правителство продаде последните си акции в най-голямата авиокомпания в

...
Германското правителство продаде последните си акции в най-голямата авиокомпания в
Коментари Харесай

Германското правителство продаде последните си акции в Lufthansa

Германското държавно управление продаде последните си акции в най-голямата самолетна компания в страната Lufthansa, осведоми Асошиейтед прес. Правителството се намеси, с цел да избави самолетната компания в разгара на рецесията с ковид.

Правителствената финансова организация заяви, че оставащият дял от към 9,9% към този момент е продаден на интернационалните вложители. Ръководителят на организацията, Юта Доенгес, сподели, че общите доходи от продажбата на държавното присъединяване възлизат на 1,07 милиарда евро, забележителна облага по отношение на 306-те милиона евро, за които бяха добити акциите.

По думите на Доенгес " стабилизирането на Deutsche Lufthansa AG е завършило сполучливо " и " компанията още веднъж е в частни ръце ".

Lufthansa, която също има Austrian Airlines и Swiss, получи държавен избавителен пакет от 9 милиарда евро в средата на 2020 година Германското държавно управление взе 20% дял в компанията.

През ноември Lufthansa разгласи, че е изплатила цялата помощ и е анулирала средства, които не е употребила. Авиокомпанията заяви, че е изтеглила общо към 3,8 милиарда евро помощ, в това число 306 милиона евро, които покриват каузи, стихотворец от държавния фонд за икономическа стабилизация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР