Германското правителство прие спорния законодателен пакет в областта на климата,

...
Германското правителство прие спорния законодателен пакет в областта на климата,
Коментари Харесай

Правителството на Германия прие спорния пакет за климата

Германското държавно управление одобри противоречивия законодателен пакет в региона на климата, в който се слага цена на излъчванията на CO2 след месеци разногласия сред съдружните сътрудници, оповестява ДПА.

Пакетът съдържа съответни оферти за това по какъв начин Германия ще реализира задачите си за 2030 година, в това число проект за цените на излъчванията на CO2 от 10 евро на звук от началото на 2021 година

Пакетът, който беше контрактуван на 20 септември и провокира рецензии от природозащитни организации, в този момент отива в Бундестага (долната камара на немския парламент) за разискване. Той дефинира по какъв начин министрите от обособени ведомства ще дават отговор за климатичните цели в техните лични области.

Целта е да се понижат излъчванията на газове с парников резултат с 55 % до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година, като по-дългосрочната цел е излъчванията да доближат чиста нула доникъде на века (т. нар. въглеродна неутралност).

Пакетът планува непрекъснато повишение на цената на CO2, което прави изкопаемите горива непрекъснато по-скъпи за потребителите.

Преди формалното решение министърът на околната среда Свеня Шулце съобщи, че е " доста удовлетворена от това, тъй като опазването на климата най-сетне ще е обвързано със наложителни правила ".

" Всяка обособена област има цел. Тези цели ще бъдат следени, а ние ще вършим нещата по подобен метод,че хората да могат да възнамеряват напред. Човек ще е наясно по какъв начин ще продължат нещата през идващите години, само че никой няма да се изправи пред прекомерно огромно задължение ", разяснява Шулце пред публичната телевизия ZDF.

В информация от уикенда в сп. " Шпигел " се посочваше, че Християндемократическият съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел дружно с баварската му сестринска партия Християнсоциалния съюз (ХСС) са смекчили задачите в пакета.

Ала Шулце, която е член на Германската социалдемократическа партия, съдружен сътрудник на в огромната коалиция на Меркел, отхвърли това.

Природозащитни организации разкритикуваха събитието, че задачите за 2040 и 2050 година, контрактувани от държавното управление преди две години, към този момент не са в пакета.

В мнения за известно списание, които ще бъдат оповестени на следващия ден, Меркел е декларирала, че климатичните промени съставляват предизвикателство за цялото човечество.

" Нуждаем се от по-устойчив метод на живот, а времето ни притиска, изключително във връзка с нашите деца и внуци ", подчертала Меркел пред сп. " Бунте ".

Много би могло да се научи от младежите за това какво да се прави във връзка с климатичните промени, показала канцлерката.

" Също по този начин, че младежта има право да трансформира виталните си вероятности в репер ", изтъкнала още Меркел, отбелязвайки, че не е дала добър образец в бронираното си длъжностен автомобил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР