Германското правителство прие промяна в Закона за защита от инфекции,

...
Германското правителство прие промяна в Закона за защита от инфекции,
Коментари Харесай

Нови национални правила срещу Covid-19 в Германия

Германското държавно управление одобри смяна в Закона за отбрана от инфекции, с който ще постанова общи ограничения против пандемията в цялата страна. Такива ще са да вземем за пример възбраната за излизане на открито през нощта и ограничението на контакти с хора отвън семейството.

Промяната в закона иззема пълномощията на обособените провинции, когато новозаразените надвишават 100 на 100 000 души население в границите на седмица.

Тогава ограничения за ограничение на разпространяването на Covid-19 ще се постановат непосредствено от федералното държавно управление в Берлин и те ще важат за всички провинции.

На първо място такава мярка е възбраната за овакантяване на дома сред 21 и 5 часа. Затварянето на всички магазини и ограничението на контакти с хора отвън личното домакинство също ще са обща мярка.

Заради скока в броя на инфектираните в последните дни се чака Берлин да наложи тези ограничения в най-скоро време. Преди това обаче смяната в закона би трябвало да се разиска от парламентарните фракции в Бундестага и незабавно да бъде подложена на гласоподаване в Народното събрание. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР