Германското правителство постигна съгласие във вторник за противоречиви промени в

...
Германското правителство постигна съгласие във вторник за противоречиви промени в
Коментари Харесай

Германия готви драконовски мерки на национално ниво

Германското държавно управление реализира единодушие във вторник за спорни промени в националното законодателство за надзор над инфекциите, предоставяйки на Берлин повече пълномощия за налагане на по-строги ограничения за ограничение на пандемията, в това число въвеждане на вечерни часове.

Коригираният закон, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, ще разреши на държавното управление на канцлера Ангела Меркел, както да постанова комендантски час от 21:00 до 05:00 ч., по този начин и да затваря учебни заведения и предприятия в региони с висок % на зараза. Строгите ограничения ще могат да се ползват в областите, които имат 7-дневна заболевамост от повече от 100 инфекции на 100 000 поданици в границите на 3 дни, предава thelocal.de.
Какви ограничавания желае немското държавно управление?

Законовите промени, съгласувани от кабинета във вторник, ще дадат на Берлин пълномощието да постанова тези " спешни спирачки ". Планът планува, че в границите на нощния комендантски час, жителите ще имат право да напущат дома си единствено при незабавни медицински случаи, по работа или при нужда да се погрижат за домашните си любимци.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Франция може да наложи нови локални ограничавания, с цел да се спр...

Частните събирания на публични или частни места се позволяват единствено в случай че на тях участват само членовете на едно домакинство, като се позволява наличието най-вече на един външен човек.

При по-висока периодичност на заболеваемост, множеството магазини, развлекателни и културни уреди, както и заведенията за хранене (с изключение на тези работещи единствено с доставки), също ще би трябвало да бъдат затворени. Обектите за настаняване на туристи също няма да работят.

Търговията с храни и питиета, магазините за бебешки артикули, аптеките и магазините за медицински консумативи, както и дрогериите, оптиките и бензиностанциите ще бъдат изключение от правилото.

Присъственото образование в учебните заведения ще бъде позволено единствено в случай че учениците имат два негативни резултата от тест за ковид на седмица. Ако обаче 7-дневната заболеваемост се увеличи до 200 за три дни, тогава присъствените часове няма да бъдат позволени.

Говорителят на Меркел Щефен Зайберт уточни при започване на тази седмица, че задачата на новия закон е била да наложи унифицирани правила за цялата страна.
Ожесточени разногласия



Редовните срещи сред Берлин и обособените райони на федералната република, на които се дефинира политиката на страната за справяне с ковид, бяха белязани от яростни разногласия през последните седмици. Само една от 16-те провинции в Германия регистрира равнище на заболеваемост под 100 души на 100 000 души население.

Германският кабинет даде зелена светлина и на ново предписание, което задължава работодателите да обезпечават ежеседмично проби за хора, които не могат да работят от вкъщи си.

Промените в законодателството са посрещнати със песимизъм от районните водачи. Вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус показва пред Die Welt, че е " огромна неточност да се изземва властта от районите в разгара на рецесията ".

Асоциацията на немските градове и общини също подлага на критика проектите, акцентирайки пред Rheinische Post, че предложенията за изменение и допълнение на закона са " конституционно проблематични ".

Законопроектът би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание на страната, където обединението на Меркел има болшинство.
Покачване на равнищата на заболеваемост



Противоречивото оттегляне от строгата федерална конструкция на немската република идва на фона на тежката борба, която води най-голямата европейска стопанска система с покачващите се равнища на заболеваемост. " В момента цифрите са прекомерно високи. Натискът върху нашите интензивни отделения нараства и би трябвало да кажем, че тази трета вълна е може би най-трудната за разтрошаване ", споделя канцлерът Ангела Меркел.

Броят на инфектираните продължава да нараства, макар че заведенията за хранене, обектите за културни и развлекателни услуги и впрочем са затворени от месеци. Общият брой на инфектираните надмина 3 млн. случая при започване на тази седмица.

Здравните управляващи предизвестиха, че лечебните заведения могат да не смогнат, в случай че скоро не бъдат въведени ограничения на национално равнище. " Спешно призоваваме политиците да одобряват измененията в закона за надзор над инфекциите до края на седмицата ", споделя Гернот Маркс, президент на немската Асоциация за интензивна медицина пред изданието Augsburger Allgemeine.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР