Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните

...
Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните
Коментари Харесай

​Германия одобри въвеждането на трети пол в регистрите за ражданията

Германското държавно управление утвърди през днешния ден въвеждането на трети пол в формалните регистри за ражданията. Промяната дава опция за регистриране като " друг ". Досега единствената опция беше квадратчето за пол да се остави празно. Решението за прибавяне на трето квадратче за пол във формулярите изисква и парламентарно утвърждение.


Важна стъпка напред в правното признание на хората, чиято полова еднаквост не е нито мъжка, нито женска - по този начин оцени днешното държавно решение министърът по въпросите на фамилията Франциска Гифай. Тя е представител на лявоцентристите - по-малкия сътрудник в ръководещата коалиция.

Федералният парламентарен съд постанови през ноември, че би трябвало да се позволи вписването на хора в регистрите нито като дами, нито като мъже и подреди на управляващите да вкарат опция за изтъкване на трети пол. Алтернативата е неявяване на графата " пол " във формулярите.

Решението беше по дело, заведено от просител поради отвод на негово искане за смяна на пола му в регистъра на ражданията от " женски " на " интерсексуален (различен) ".

През юни Конституционният съд в Австрия постанови, че управляващите би трябвало да позволен вписването на хора в формалните регистри с пол, друг от мъжки и женски. Според решението там обаче не е нужна смяна в съществуващото законодателство, тъй като в него не е категорично упоменато, че полът на хората би трябвало да бъде мъжки или женски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР