Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните

...
Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните
Коментари Харесай

Германия въвежда трети пол в официалните регистри

Германското държавно управление утвърди през днешния ден въвеждането на трети пол в формалните регистри, като човек ще има опция да се вписва като ”различен ”, съобщи Асошиейтед прес.
През ноември Федералният парламентарен съд постанови, че би трябвало да се позволи хора да бъдат вписвани в регистрите нито като дами, нито като мъже, и подреди на управляващите или да вкарат опция за изтъкване на трети пол, или въобще да отстранен графата " пол ".

Решението беше по дело, заведено от просител, чието искане в данните за него в регистъра на ражданията полът му да бъде изменен от " женски " на " интерсексуален/различен " или " друг " не било задоволено.

Досега единствената друга опция беше квадратчето за пол да се остави празно.

Днешното решение да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката " друг " в регистъра на ражданията изисква и парламентарно утвърждение.

Министърът по въпросите на фамилията Франциска Гифай, която е представител на левоцентристите - по-малкия сътрудник на консерваторите в ръководещата коалиция - съобщи, че това е " значима стъпка напред в правното признание на хората, чиято полова еднаквост не е нито мъжка, нито женска ".

В прилежаща Австрия Конституционният съд постанови през юни, че управляващите би трябвало да разрешат в формалните регистри да бъдат вписвани хора като лица с друг от мъжкия и женския пол, в случай че желанието им е такова. Той обаче постанови и че няма потребност да се трансформира съществуващото законодателство, тъй като в него не е категорично упоменато, че полът на хората би трябвало да бъде мъжки или женски.

Препоръчвам
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР