Германското правителство обяви днес, че ще запази две от трите ...

Германското правителство обяви днес, че ще запази две от трите

Германия запазва две от трите си все още работещи атомни централи до април 2023 г.

Германското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще резервира две от трите атомни централи, които към момента работят в страната, до април 2023 година, с вяра да предотврати възможен дефицит на енергия тази зима, предадоха международните организации.

Централите " Изар 2 " и " Некарвестхайм " ще бъдат непокътнати като запас до 15 април 2023 гоидна, като тази година ще бъде решено дали животът им да се удължи съгласно обстановката с атомната енергия в прилежаща Франция, уточни министерството на стопанската система в Берлин.

" Днес би трябвало да кажа, че съгласно данните от Франция (...) ще прибегнем до тях и ще използваме запаса ", сподели икономическият министър Роберт Хабек.

Решението, въпреки и краткотрайно, съставлява поврат в от дълго време следвания проект на Германия да спре оставащите си атомни централи до края на годината.

Подобно на редица други европейски страни Германия се бори да резервира снабдяването с енергия и отопление на домовете през зимата макар намаляването на газовите доставки от Русия на фона на войната в Украйна.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg