Германското контраразузнаване за пореден път обвини Русия за мащабна хакерска

...
Германското контраразузнаване за пореден път обвини Русия за мащабна хакерска
Коментари Харесай

Германското контраразузнаване обвини Русия за кибератака срещу енергийната система

Германското контраразузнаване за следващ път упрекна Русия за огромна хакерска офанзива против немската електропреносна мрежа и енергийни компании, оповестява Bild.

" Начинът на деяние е едно от многото доказателства, които сочат, че офанзивата е ръководена от Русия ", декларирал шефът на Федералното ръководство за отбрана на конституцията (контраразузнаването) на Федерална Република Германия Ханс-Георг Маассен в изявление за медиагрупата RND.

На 13 юни Федералното ръководство по осведомителна сигурност заяви за серия кибер офанзиви с названието Berserk Bear в хода на които хакерите са опитвали да обхванат в сървърите на немските снабдители на електрическа енергия. По данни на спецслужбите, те са съумели да разбият вътрешните системи на няколко компании.

Маассен не за пръв път упреква Русия в хакерски атаки. През декември 2016 година той съобщи, че има доказателства за опити на Москва да повлияе на парламентарните избори в Германия, а през ноември-че Русия прави опити да се намеси във вътрешната политика на Федерална Република Германия.

През май 2016 година той упрекна съветските спецслужби в причастност към разбиването на компютърната мрежа на Бундестага, когато хакерите получили достъп до документи за вътрешно прилагане.

През април тази година Маасен заяви, че съветски хакери са създали опит да обхванат в сървърите на немското държавно управление.

Превод: Faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР