Германското федерално разузнаване прихвана радиокомуникациите на руските военни, в които

...
Германското федерално разузнаване прихвана радиокомуникациите на руските военни, в които
Коментари Харесай

Der Spiegel: Германското разузнаване е прихванало разговори относно убийствата на цивилни в Буча

Германското федерално разузнаване прихвана радиокомуникациите на съветските военни, в които са обсъждали убийството на цивилни в украинския град Буча покрай Киев. Това оповестява Der Spiegel (статията е налична за клиенти на изданието).

Според изданието разузнаването е съобщило за това в Народното събрание на 6 април. Сред материалите на отчета са показани няколко записа на прихванати връзки. И по този начин, в един от разговорите военните разискват убийството на велосипедист, в друго радио известие мъж споделя, че боецът първо би трябвало да бъде разпитан и по-късно убит.

Прихванатите диалози също по този начин допускат, че убийствата може да са осъществени и в други окупирани от Русия региони, в това число в покрайнините на Мариупол, който е под блокада от няколко седмици.

Германското разузнаване заключи, че убийствата на цивилни не са случайност или самодейност на някои военни. Те, съгласно спецслужбата, биха могли да бъдат част от " ясна тактика " за " заплашване на цивилното население и угнетяване на съпротивата ", като в това могат да вземат участие наемници от съветското ЧВК " Вагнер ".

Източник:
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg